Last news in Fakti

29 Септември, 2019 16:12 5 063 7

Драма като от руски роман във Формула 1 в Русия

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • русия

Люис Хамилтън спечели състезанието в Русия

Драма като от руски роман във Формула 1 в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Люис Хамилтън спечели победа в голямата надпревара на Русия. Втори се класира Валтери Ботас, което донесе двоен успех на отбора на Mercedes.

Всичко в съсезанието започна много добре за Ferrari. Спорна стратегия и неразбирателство в отбора обаче доведоха до само трето място на Шарл Льоклер.

Състезанието започна много добре за Себастиан Фетел. Още на старта той изпревари Хамилтън от трета позиция, а в последствие оглави и състезанието с изпреварване на Льоклер.

Малко по късно получи радио заповед да пропусне своя съотборник. Оказа се, че стратегията на Ferrari е предвиждала Фетел да се възползва от въздушната струя и да получи лидерството, за да може Льоклер да не изостане на старта от Хамилтън.

Фетел обаче отказа да отстъпи първото място веднага. Самият Льоклер на няколко пъти отправяше въпроси към бокса какъв е планът. Фетел заяви, че ще отстъпи първото място след десет обиколки, за да има повече преднина пред Хамилтън.

Неговото влизане в бокса беше забавено, за да може Льоклер да навакса разлика, за да може да го изпревари. Фетел влезе в бокса, оставяйки Хамилтън първи. През това реме Льоклер излезе втори.

Малко след излизането от бокса, обаче се оказа, че има повреда в колата на Фетел и той отпадна от надпреварата. Така Льоклер остана между Хамилтън и Ботас, които вече бяха сменили гуми.

След излизане на сейфтикар се взе решение той да влезе в бокса за втори пъти в рамките на няколко обиколки, разчитайки за победа на финала.

Така той излезе трети. Льоклер на няколко птъи се опита да изпревари Ботас, но финландецът запази позицията си.

В крайна сметка Хамилтън спечели състезанието. Топ 5 се допълни от пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Алекс Албън.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И така

    18 6 Отговор
    Лаком г.з кръв дете.Как само провалиха Фетел не е за вярване.
  • 3 КОЮ

    10 1 Отговор
    Браво мъжки от втория път успя да оцелиш . Ти си готов за Пулицър, обаче редактора ти ако има такъв да си изяде дипломата че ти пуска неграмотните статии. Прочети си я още един път и я оправи. Елементарно познание по език бе .
  • 4 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ИСКАМ САМ ДА РЕША ВЪПРОСА : "ПРИДВИЖВАНЕТО С МЕХАНИЧНО ТРИЕНЕ СЪС ЗЕМЯТА ЛИ Е ПО -СКЪПО ...-ИЛИ ТОВА: С МЕХАНИЧНО ТРИЕНЕ С ВЪЗДУХА !?!?!?!? СТИГНАЛ СЪМ ДО ИЗВОДА ,ЧЕ ЗАВИСИ ОТ БРОЯ НА ДВИЖЕЩИТЕ СЕ С ТРИЕНЕТО "БЪРЗАЦИ " !!!!!!!!!
  • 5 Баш майстора

    5 1 Отговор
    В последните кръгове май се намесиха букмейкърите ,който е слаб или се оплаква че е такъв тренировките бие в състезанието нещо много интересни станаха състезанията Мерсовете на предната писта даваха по слаби времена от миналата година със старата кола ,а сега и драма във Ферари кой кого да пропуска и " Защо "?

    Коментиран от #6

  • 6 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баш майстора":

    Аз пък си мисля, че ФИА се е намесила, защото мерцедеса уби интригата, но като фен черните кончета ми иска да не е така!
  • 7 Хамилтонист

    1 4 Отговор
    Просто Фетел не го може този занаят!