2 Октомври, 2019 09:27 1 827 8

Ивет Лалова на трети световен финал в кариерата си

  • ивет лалова-
  • доха-
  • световното първенство по лека атлетика

35-годишната спринтьорка влезе във финала с първото по сила “губещо” време и общо седми резултат

Ивет Лалова на трети световен финал в кариерата си - 1
Снимка: БГНЕС

Ивет Лалова се класира за финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха. Българката финишира трета в своята серия с 22.58 секунди (+0.4 м/сек) и се наложи да изчака и третата серия, за да научи съдбата си. 35-годишната спринтьорка влезе във финала с първото по сила “губещо” време и общо седми резултат. В нейната серия тя беше изпреварена от американката Британи Браун с 22.46 секунди и от Тина Гейтър (Бахама) с 22.57 секунди. Олимпийската шампионка Илейн Томпсън (Ямайка) пък не стартира в полуфиналите.

С най-силно постижение в битката за разпределението на медалите се класира европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) - 22.16 секунди (+0.5 м/сек). Останалите финалистки са Англерн Анилус (САЩ) с 22.49 секунди, Муджинга Камбунджи (Швейцария) с 22.49 секунди, Дезире Брайънт (Бахама) и Джина Бас (Гамбия) с 22.60 секунди.

Това е седмото поредно участие на Ивет на световно първенство и общо трети финал за нея. Досега тя имаше по един финал на 100 метра (Дегу 2011) и един на 200 метра (Пекин 2015). И на двете първенства тя се нареди седма.

През сезона балканската шампионка на 100 и 200 метра от Правец 2019 има 22.45 секунди, а личният ѝ рекорд е 22.32 секунди от 2015 година.

Финалът на 200 метра при жените е утре в 22:35 часа. Това е втори финал за българските атлети на Световното в Доха. Вчера Мирела Демирева завърши десета в скока на височина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боцко

    5 3 Отговор
    Браво да я ева !!!
  • 2 джедай

    3 1 Отговор
    Мирела ще скача пак високо,много е талантлива. Желая успех на мадам Колио!
  • 3 Протеза в чашка с вода

    3 3 Отговор
    Лалова, 35 години за спорта, особено спринтьор, направо си е човек,, пенсионер,,...! Извинявай, но си е така...! Бих казала още нещо, но готиния автор, ще ми изтрие коментара..!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Крем корега

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Протеза в чашка с вода":

    С Възелин!
  • 5 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Протеза в чашка с вода":

    Пенсионер, ма на финал. 7мо време в света... Чакахме теб да си в тройката, ма не си мърдаш дирника от дивана. Като вземете разни палячовци да се изказвате ксто световни шампиони относно хора, на които и на малкия пръст не можете да стъпите и става очевадно защо страната е на това дередже.... Защото 90% сте дебили, мързели, готованци и всичко знаете и правите, но само когато сте на масата...

    Коментиран от #7

  • 6 Niko Rozberg

    0 1 Отговор
    Ивет ти си нашта гордост - успех.
    За многознайковците само ще отбележа че Фло Джо бяга до 37 а пък нашата ще бяга и в Токио убеден съм
  • 7 Нямам нищо против нея

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Но истинските сили ги няма, който гледа спорт знае..! Да тича, никой не я спира, но една травма е доста опасна и болезнена а тя има доста..! За спорт мога да говоря не малко, а,, тройки те,, са ваш специалитет..!

    Коментиран от #8

  • 8 А и друго

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Нямам нищо против нея":

    Откъде знаеш, че дирника ми е на дивана.!?