3 Октомври, 2019 09:31 2 234 12

Ивет Лалова е първата българка, която бяга в два световни финала на 200 м

  • ивет лалова-
  • лека атлетика-
  • доха-
  • световно първенство

Нареди се седма с 22.77 сек на шампионата на планетата в Доха

Ивет Лалова е първата българка, която бяга в два световни финала на 200 м - 1
Снимка: БГНЕС

Ивет Лалова е първата българка, която бяга в два финала на 200 м на световно първенство. Тя се нареди седма с 22.77 сек на шампионата на планетата в Доха (Кат).

Ивет беше в Топ 8 на света и в Пекин 2017. Преди нея само още две българки са имали честта да бягат във финал на 200 м на световно ниво, но само по веднъж. Анелия Нунева стана шеста с 22.68 сек на първото световно първенство в Хелзинки 1983, а Надежда Георгиева беше осма с 22.55 сек в Рим 1987.

Само Лалова и Нунева сред българските спринтьорки имат бягания в световни финали и на 100 м, и на 200 м. Анелия беше пета в Рим на късата дистанция, а Ивет – седма в Дегу 2011.

Лалова стартира на седмия си световен шампион, като само Венелина Венева-Матева има повече от нея от националните ни състезатели. Венелина е била на планетарната сцена девет пъти в скока на височина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    15 2 Отговор
    Имахме добри спортисти, вече почти няма, кой да прославя. България по писти, тепих и др.! И тя е между добрите спортисти на нашата мила Родина...!
  • 2 Лекар БГ

    23 1 Отговор
    Браво на нея!
    Момиче-герой,С хъс и характер.
    Поздравления!
  • 3 висок

    0 13 Отговор
    Що пропускате, че Лалова е италианка, живее и тренира там....

    Коментиран от #4, #9, #12

  • 4 Пилотът Гошу

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "висок":

    И как точно е италианка? До 2011 я тренираше Миланов, най-доброто ѝ време на 100м е от 2004, преди травмата. Сега е женена за италианец, логично е да живее и тренира там, но как точно това я прави италианка, я ни обясни? Тук е отрасла, тук е тренирала, тук е изгряла на спортната сцена, донесла е не малко още преди да се ожени... Като вземете да дрънкате глупости....
  • 5 1234

    4 1 Отговор
    И ще е последната. Тя е от онова поколение с основа преди 1989. България приключва като държава и спортните успехи ще са само минало без никакво бъдеще. Говоря за абсолютно всеки вид спорт. Но пък кой е казал че спорта прави държавата богата? Люксембург и Ю Корея какъв спорт имат? Крайно време е да не св отклонява повече обществена енергия и пари за безмислени каузи. Демографията е проблем, а спорта е следствие, бройката има значение

    Коментиран от #6

  • 6 Ти пък сега

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Като направят друсането по чалготеките олимпийска дизциплина, тогава златото ни е в кърпа вързано
  • 7 Иван

    7 0 Отговор
    Нямаше късмет да повтори бягането си от полу-финала 22:58. Щеше да е четвърта. При повече късмет с 22:50 ставаше трета, ако искаме да се максималисти . Но финал на световно, единствената бяла жена в него е невероятен успех.

    Коментиран от #8

  • 8 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Така е, освен това да не забравяме, че първите две са набор 1995, 11 години по-млади, третата 1992, четвъртата 1997, петата 1992 и шестата пак 1995, освен че са от негроидната раса. Въобще седмото и място при такава разлика във възрастта, след травмите и тн е голяма работа. Само някои олигофрени по форумите си мислят, че е майтап работа, ма то седенето по цял ден на дивана дава такъв поглед над нещата ....
  • 9 Eistee

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "висок":

    Пропускаме, защото сме интелигентни. Гледа се флагът под който се явяваш на състезание, а не къде тренираш. Ако си състезател по ски алпийски дисциплини и си роден в Мароко, в Сахара ли ще тренираш, само за да не дадеш повод на скудоумни сънародници да се излагат по форумите? Боже, колко мъка има по този Свят, Боже...
  • 10 ХХХ

    4 2 Отговор
    Браво, Ив !! :)
    Прекрасна си!
  • 11 Неукият

    1 1 Отговор
    ,, дисциплина,, се пише, боже Господи, защитатават такова,, нищу,,....!
  • 12 333

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "висок":

    Не само, че не е италианка, ами и италианския и мъж се е грижил за всички български спортисти на световното. Доброволно. Българка си е жената и бяга за България, с българското знаме на гърдите.