14 Октомври, 2019 06:33 2 590 11

Гоним чудо срещу Англия тази вечер

  • българия-
  • англия-
  • футбол-
  • национален стадион "васил левски"-
  • евроквалификации-
  • красимир балъков-
  • евро 2020-
  • българия-англия

До края на този цикъл остава само домакинство с Чехия на 17 ноември

Гоним чудо срещу Англия тази вечер - 1
Снимка: БГНЕС

Тази вечер от 21,45 часа на стадион "Васил Левски" националният отбор по футбол се изправя срещу Англия в предпоследния си мач от евроквалификациите. До края на този цикъл остава само домакинство с Чехия на 17 ноември, като и в двата мача българите излизат в ролята на аутсайдер.

В тези два мача срещу фаворитите в групата ни момчетата на селекционера Красимир Балъков трябва да се опитат да намалят усещането за безнадеждност, което се възцари у феновете заради резултатите им в последната една година, в която не успяха да запишат победа в 10 поредни мача.

Нещо повече - нашият национален отбор може за първи път в историята да завърши без победа, откакто квалификациите се провеждат в групи, което ще бъде нов антирекорд. За Евро 2012 отново бяхме последни в групата си, но успяхме да постигнем една победа - 1:0 срещу Уелс.

Заради липсата на резултати и публиката се отдръпна и тази вечер се очакват едва 10-11 000 зрители.

Любопитното е, че нашата селекция, макар и далеч от това, което искаме, може да се окаже в ролята на арбитър за това кой измежду Англия и Чехия ще спечели първото място в нашата група и съответно ще има по-приемлив жребий за финалите.

В последния си двубой от квалификациите България постигна 0:0 като гост на Черна гора. Очаква се селекционерът Балъков да не прави промени в защитата спрямо двубоя в Подгорица. На вратата отново ще застане Пламен Илиев, а пред него ще действат Георги Пашов, Кристиян Димитров, Петър Занев и Недялков. Той имаше леки оплаквания след мача с Черна гора и ако не е в състояние да започне, може да бъде заменен от Иван Горанов.

В халфовата линия се очаква да започне Георги Костадинов, който влезе като резерва в Подгорица. До него вероятно ще действа Георги Сърмов, което означава, че Марселиньо ще остане резерва. По крилата ще връхлитат Кирил Десподов и Вандерсон, а на върха на атаката с големи шансове да започне от първата минута е Исмаил Иса на мястото на Божидар Краев.

Капитанът Ивелин Попов пък може да се окаже българският футболист с най-много мачове срещу Англия - 4. По три имат Добромир Жечев, Радостин Кишишев и Стилиян Петров.

Селекционерът на гостите Гарет Саутгейт обмисля да излезе с трима централни защитници в София. Англия загуби от Чехия в последния си мач и той ще търси сигурност, за да не допусне нова грешна стъпка. В атака Саутгейт няма проблеми, като на терена може да видим едновременно Хари Кейн, Рахийм Стърлинг и Джейдън Санчо. Дебют за “трите лъва” в София може да направи 21-годишният Фикайо Тимори от Челси.

Вероятни състави:

България: Илиев, Пашов, Кр. Димитров, Занев, Недялков, Сърмов, Костадинов, Десподов, Ивелин Попов, Вандерсон, Иса.

Англия: Пикфорд, Томори, Магуайър, Гомес, Чилуел, Хендерсън, Уинкс, Арнолд, Стърлинг, Кейн, Санчо.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 3 Отговор
    Е щом ще играе г-ца Десподова ще цъфнем и ще вържем.

    Коментиран от #9

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    11 0 Отговор
    Единственото чудо е че още не са разпуснали напълно националният отбор, при положение че им плащат само да носят срам на всички българи.
  • 3 Преход

    4 1 Отговор
    Довечера 6 :0 за Англия
  • 4 мани мани

    6 1 Отговор
    Идеално се вижда дереджето на държавата така с тоя национален отбор. Имахме държава и отбор до средата на 90те. Вече имаме чалга неща. Толкоз могат момчетата. Закалени в прехода с пошлости. Няма как да имат възход в каквото и да било. Те са чалга поколение. Вижда се ясно как нищо не става от младите българи. Много жалко. Много жалко е, че сме тъй жалки.

    Коментиран от #8

  • 5 Отимист

    1 0 Отговор
    3:2 за лъвовете!

    Коментиран от #6

  • 6 Пунчо

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Отимист":

    По пребити в кръчмата...
  • 7 Радо Петков

    1 0 Отговор
    И ощ край завоя на река,, Черна,, времето помръква, вятарът отеква.... И от дълбините на нощта се носи..... Ужасяващото, българското гибелно Ура!
    Помни, Дойран!
  • 8 Eistee

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "мани мани":

    Колко млади българи познавате? Защото аз познавам стотици и те са сериозни, ангажирани и трудолюбиви. Държавата също е в най-доброто си състояние от 09.09.1945 г. насам. Така че, запазете си повърхностните наблюдения за себе си. Ако разбира се, получавате копейки да плюете срещу България по форумите - продължавайте. Кои сме ние, та да отнемаме поминъка на един инвалид, с тежки увреждания в моралната система и чувството за собствено достойнство.

    Коментиран от #10

  • 9 Татко ти

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    А то щото като играе госпожица сърмова направо ще литнем.Ма нали говедото трябва да мучи.
  • 10 Татко ти

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Eistee":

    Ти в коя държава живееш бе?Щото ако си в България от това което си написал само липсата на морални ценности е вярна.
  • 11 Татко ти

    3 1 Отговор
    "Честно казано, англичаните на едно място да стоят, пак трудно ще ги покрием."
    Димитър Пенев
    От това по-точно и ясно никой не може да го каже.