19 Октомври, 2019 14:06 2 003 7

Левски с декларация относно запорираните сметки на клуба

  • левски-
  • запор-
  • сметки-
  • декларация-
  • нап

Още през февруари е постигната договореност с НАП за натрупаните задължения и тяхното разсрочване

Левски с декларация относно запорираните сметки на клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Левски излезе с официална позиция относно скандала със запорираните сметки. На клубния си сайт "сините" обясниха с декларация, че дори са на път бъде вдигнат запора върху всички сметки на клуба. Припомняме, че в Интернет пространството се появи документ, от който става ясно, че сметките на Левски са запорирани, след като клубът не е изплатил в срок договорените с НАП суми по свои задължения.

Ето и декларацията на Левски:

Левскари,

Акцията “Нито ден без спекулация” продължава. Обикновено не им обръщаме внимание, защото идват от медии без значима аудитория и с ясен подател. Днешната пак е от такава ”медия”, обаче е сериозна, защото засяга финансовото състояние на ПФК Левски АД, а това е чувствителна тема за всички нас заради положението, в което бяхме преди по-малко от година. Сега по същество:

Сметките на ПФК Левски са запорирани от януари 2017 г. От този момент оперативната дейност на клуба заради големите задължения се осъществява през сметка на дъщерно дружество. Въпросният запор, който се разпространява в интернет, е на сметки, които ПФК Левски откри само преди седмица с една-единствена цел – да предостави на своите привърженици несъществуващата досега възможност да платят с кредитна карта при покупка на клубни артикули в онлайн магазина ни.

И сега най-важното: Още през февруари сме постигнали договореност с НАП за натрупаните задължения и тяхното разсрочване, като споразумението се обслужва редовно и в срок от ПФК Левски. Това е лесно проверимо. Запорирането на новооткритите сметки е част от процедура, която е задължителна по закон, но по никакъв начин няма да навреди на клуба. Дори напротив – на базата на това, че е коректен платец към държавата, Левски е съвсем близо до това запорът върху сметките му да бъде вдигнат и за първи път от три години да започне да оперира пълноценно. Останалото са спекулации, примесени с известна неграмотност, като евтин опит да се дестабилизира клубът. Естествено, неуспешен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    14 2 Отговор
    10 години ги плащате тия 5-6млн към НАП и те така си стоят. А другите задължения? Изплащате козирка за 8млн, неустойки по договори. Вашата е много дълга и широка, Черепът няма да ви опрости дълговете като Батков и Русев. Или ще ви завърти в черно тото, или ще ви закрие.
  • 2 Прокълнати

    11 2 Отговор
    Айде пак с декларациите. А доносите , кога ? На кое да вярваме, на законният запор на НАП ли , или на декларацийка. Стига фъндъци само за комплексарите.
  • 3 Behemoth

    10 1 Отговор
    В група и обединение с Витоша Бистрица!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иди ги разбери

    8 2 Отговор
    ТОЗИ ПАВЕЛ КОЛЕВ НАПОЛОВИНА ЦИГАНИН БЕ ! КАКВА Е ТАЯ МОДА НАПОСЛЕДЪК ВСЯКАКВИ ЦИГАНИ ЛЕВСКАРИ ? В НАШИЯ КВАРТАЛ СИ ХОДЯТ РЕДОВНО С АНЦУЗИ И ЯКЕТА НА ЛЕВСКИ . . .
  • 6 Иди ги разбери

    9 2 Отговор
    ААА . . . СЕТИХ СЕ, ТОВА Е ПОСТИЖЕНИЕТО НА БАТКОВ, ПРИВИЛЕГИРОВА УЛТРАСИТЕ, ИЗГОНИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ОТ ГЕРЕНА, И ВЕЧЕ СТАНА ЦИГАНСКИ ОТБОР
  • 7 Ацо

    2 2 Отговор
    Пак двоен аршин,едни могат да съществуват въпреки десетки милиони дългове само защото са Левски и ЦСКА а други като Локо ги затриха за жълти стотинки!