Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 19:46 2 176 10

Смърфовете на Крушарски "изядоха" армейците на Лаута (ВИДЕО)

  • цска-
  • локомотив пловдив

Слаб ЦСКА загуби с 1:0 в Пловдив с гол от засада

Смърфовете на Крушарски "изядоха" армейците на Лаута (ВИДЕО) - 1
Снимка: ТВ

Локомотив (Пловдив) успя да победи ЦСКА с 1:0 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Йосиф Томашевич реализира единствения гол в мача в 16-ата минута. Въпреки, че Томашевич бе в положение на засада, Станислав Тодоров зачете попадението, което в крайна сметка се оказа решаващо в тази среща. В 82-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Томашевич получи втори жълт и същевременно червен картон, но ЦСКА не успя да се възползва от численото си превъзходство.

Новият наставник на гостите Милош Крушчич залага на любопитна четворка в атака. Там започват Кери, Уот, Отабор и Али Соу. На трибуните пък място е заел бившият треньор на тима Люпко Петрович.

Като титуляр за домакините стартира легендата Георги Илиев, който днес ще изравни Марин Бакалов за най-много мачове в елита.

Срещата започна с опасна атака за смърфовете, при която Ожболт се озова очи в очи с Бусато още преди да са изтекли и две минути, но нападателят се засуети и изстрилът му бе блокиран. В 8-ата минута Локо получи право да изпълни фаул за нарушение на Занев срещу Ожболт пред границата на наказателното поле, но Георги Илиев шутира над напречната греда.

В 14-ата минута дойде и най-чистото положение в мача до този момент. Малембана допусна груба грешка, позволявайки на Соу да се озове сам срещу вратаря, таранът на червените опита да реализира с фалцов изстрел в далечния ъгъл, но прати топката покрай лявата греда.

Локомотив отговори по най-добрия начин само 120 секунди по-късно. Парвис Умарбаев напредна през центъра, успя да се пребори с четирима футболисти в червено на границата на наказателното поле и подаде към непокрития Томашевич, който с плътен шут вкара - 1:0 за Локомотив (Пловдив).

Останаха обаче сериозни съмнения дали Томашевич не бе в засада при паса на своя съотборник и ТВ повторенията показаха, че по-скоро такава има.

В 27-ата минута Димитър Илиев се разходи в наказателното поле на гостите и пусна успоредно на голлинията, като чудото спаси червените от втори гол, тъй като трима играчи на Локомотив пропуснаха да вкарат на метър пред голлинията.

В 33-ата минута Локо отново организира опасна атака след грешка на Мазику. Ожболт му отне топката, напредна фронтално срещу вратата на гостите и вместо да подаде към свой съотборник в голова позиция, реши да шутира от 20 метра, но Бусато изби. Секунди по-късно Ожболт намери Димитър Илиев в наказателното поле, а прлеймейкърът на смърфовете шутира над вратата от десетина метра.

В 41-ата минута Малинов изведе великолепно Соу под ъгъл сам срещу вратаря, но Луков затвори добре централния нападател на червените и той се принуди да стреля в неговото тяло.

В 44-ата минута Локо като по чудо не вкара втори гол. Георги Илиев шутира от 22 метра, Бусато изби в краката на Карагарен, националът на България направи добавка от 8-9 метра, но стражът на гостите успя да спаси.

Втората част започна с по-активна игра на гостите. В 48-ата имнута те направиха два невероятни пропуска. Първо Кери не успя да вкара от два метра след центриране отляво на Евандро и феноменална намеса на Луков. Последва добавка на Соу от метър, но стражът на смърфовете отрази по още по-невероятен начин и нея.

В 71-ата минута появилият се секунди по-рано от пейката Витанов допусна грешка, след която направи фаул близо до ъгловия удар. Последва прострелно центриране, което затрудни отбраната на пловдивчани, но в крайна сметка топката бе изчистена напред. Малко по-късно, в 74-ата минута, Малинов шутира в близкия ъгъл на Луков, но ударът не затрудни стража, който без проблем улови.

В 80-ата минута Локо поиска втори жълт картон за Антов, претендирайки, че Антов е играл умишлено с ръка в центъра на теране, но реферът Станислав Тодоров остана безмълвен.

Само две минути по-късно смърфовете останаха с 10 човека след заслужен втори жълт картон на голмайстора Томашевич, който извърши грубо нарушение около флагчето за ъглов удар.

Въпреки че останаха с човек по-малко, домакините можеха да вкарат второ попадение в 88-ата минута. Тогава Димитър Илиев стреля с глава в гредата след центриране от корнер, а при добавката му футболист в червено изби малко пред голлинията.

Съставите:
Локомотив Пловдив:
71. Луков, 5. Малембана, 61. Алмейда, 6. Езе, 50. Томашевич, 20. Петрович, 10. Умарбаев, 9. Карагерен, 21. Г. Илиев, 14. Д. Илиев, 12. Ожболт

ЦСКА: 13. Бусато, 18. Мазику, 25. Албентоса, 28. Гълъбов, 11. Занев, 26. Антов, 15. Малинов, 8. Кери, 9. Уот, 14. Отабор, 22. Соу


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 2 Отговор
    Ето това са журналята на българетата: " Дъжд от голове, един на нула за Локомотив..."
  • 2 Б.Х.

    5 1 Отговор
    Люпко си води отбора по телефона, така ще е с тази управа. Вече сме средняци. Гришата се подиграва с червените фенове.
  • 3 Жоро

    8 1 Отговор
    Браво браво имаше доста български футболисти на терена

    Коментиран от #6

  • 4 Браво

    10 1 Отговор
    ..... на ЦСКА! Каква нападателна четворка ? И после що няма играчи за Националния? Българските момчета гледат и люпят семки - в нападение 4 индиански вожда !

    Коментиран от #5

  • 5 антрашпиц

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Стига ве,кви вождове!?Те тез циглаци не заслужават да носят на вожда даже и лъка и стрелата...
  • 6 Браво

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    ......жорко! Както винаги Абсурден коментар ! Та ти кой мач гледа викаш ,Хаити срещу Мадагаскар ли ?
  • 7 Кой68

    1 3 Отговор
    Исках ЦСКА да победи/не съм им фен/ заради Левски..Но браво на Локо-Пд👍👍
  • 8 Хасан

    4 3 Отговор
    Още малко и равен да направат
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Brigada_Pld

    0 0 Отговор
    Добра игра момчета!! С постоянство се постигат резултати.