Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 20:52 1 456 0

Детска шампионска лига във Велико Търново

  • шампионска лига-
  • етър-
  • велико търново-
  • футбол

Целта на това събитие е да запалим децата в любов към „Етър”

Детска шампионска лига във Велико Търново - 1
Снимка: БГНЕС

Възпитаници на 12 детски градини от община Велико Търново ще се състезават в първа по рода си мини шампионска лига, която ще се проведе на 6 ноември т.г. в базата на Спортно училище „Георги Живков”.

Това съобщи Александър Нанков от управата на „Етър”. Заедно с него инициативата представиха легендарният футболен треньор Георги Василев, Емил Йорданов – DJ Емо, футболистът Иван Петков и директорът на Футболно училище „Етър” Свилен Василев.

В турнира ще се включат детските градини от Велико Търново „Слънце”, „Райна Княгиня”, „Ален мак”, „Първи юни”, „Ивайло”, „Рада Войвода”, „Евгения Кисимова”, „Соня”, „Здравец”, „Слънчев дом”, „Иванка Ботева”, и „Пламъче” от град Дебелец.

Георги Василев ще работи пряко с децата, а DJ Емо ще е водещ на събитието. По време на турнира и други футболисти от „Етър” ще са ангажирани с малките спортисти, посочи Нанков.

Целта на това събитие е да запалим децата в любов към спорта и най-вече към „Етър”. Така, както ние израснахме с любов към великотърновския отбор, така искаме и сегашните търновчета да имат сърце за „Етър”, каза Емил Йорданов. С този проект от една страна ще изведем децата от дългия им престой пред компютрите и таблетите, от друга страна искаме те да останат да тренират тук, в нашия град, добави той. По думите му е важно да се инвестира в децата не само финансово, а като емоция и послания.

DJ Емо обещава неповторима атмосфера на терена, за която ще помогнат и изпълненията на вокална група „Пеещи камбанки”, които по традиция на живо ще изпеят химна на „Етър”, в празника ще се включат и малки мажоретки от детските градини.

Състезателният елемент няма да е водещ в турнира. Целта е децата да се забавляват и най-вече да заобичат спорта, подчерта Емил Йорданов.

Организаторите на мини шампионската лига, заедно с основните спонсори на събитието – „Лактима” ООД, „Декатлон” и „Пазари – Велико Търново”, са предвидили множество награди за всяко дете, участник в състезанието. За победителите, разбира се, ще има купи и медали.

Турнирът ще бъде подкрепен от програмата на БФС Grassroots, целяща развитието на детско-юношеския футбол в България и принципите ѝ са основата на Футболно училище „Етър”, посочиха организаторите.

Акцентите в програмата са работа с подрастващи таланти, единна методика за работа в помощ на треньорите на ДЮШ, изграждане на адекватна инфраструктура за нуждите на малките състезатели, кооридиниране на местно ниво на отдел „Масов футбол”, производство на учебни пособия, популяризиращи любимата игра и отборния дух. Този турнир е само началото на поредицата от подобни такива в различни възрастови групи. Следващата стъпка е организиране на национален и по възможност международен турнир на новия терен в Спортното училище. Има голяма вероятност да поканим във Велико Търново детско-юношеските школи на Манчестър Юнайтед”, каза Емил Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА