Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 21:40 2 780 7

Турция се класира за Мондиал 2020, върна си на исландците

  • турция се класира за мондиал 2020-
  • равен 0:0 с исландия

В края на срещата турците изтръпнаха, след като Исландия имаше много чиста ситуация за отбелязване на гол

Турция се класира за Мондиал 2020, върна си на исландците - 1

Отборите на Турция и Исландия завършиха при резултат 0:0 в двубой от 9-тия кръг на група H на квалификациите за Евро 2020. По този начин турците си извоюваха място на форума през следващата година за сметка именно на отбора на Исландия.

Това беше и своеобразен реванш за Турция, след като през 2016-та година Исландия се класира на европейското първенство във Франция, именно след победа насред Истанбул.

Първото полувреме на двубоя напълно подсказа накъде ще отиде развоя на срещата. След само 5 шута общо към двете врати, от които нито един точен, двата тима се оттеглиха при 0:0 на почивката.

През втората част момчетата на Шенол Гюнеш натиснаха в търсене на победа. В 71-та дойде и най-доброто положение за домакините. Бурак Ялмаз успя да намери пространство на границата на наказателното поле на исландците и стреля, но опасният му удар в долния ляв ъгъл на Ханес Халдорсон беше спасен от стража.

В 83-та минута зрителите на стадион "Тюрк Телеком Арена" за малко да изпитат нещастието от преди 3 години. След изпълнение на корнер Хьордур Магнусон успя да се извиси най-високо и да отправи удар, който обаче беше блокиран на гол линията. След това Гилфи Сигурдсон имаше шанс от 6 метра, но не уцели вратата на Мерт Гюнок.

По този начин южната ни съседка продължава да е на първо място в групата, с актив от 20 точки, с една пред Франция преди сблъсъка на "петлите" срещу Молдова по-късно днес. Исландия, от своя страна, остана на 3-та позиция с 16 точки и без никакви реални шансове за класиране на догодишния форум./gong.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тихов

    18 0 Отговор
    Шумов, знаеш ли какво означава Мондиал?

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Пираня

    1 27 Отговор
    Щастието на турците е по-голямо нещастие за мен отколкото пропадането на нашия отбор.
  • 3 Osman

    29 0 Отговор
    Браво на братята турци.Само напред и мачкайте подред.....
  • 4 Пираня

    26 0 Отговор
    Браво на турския отбор, радвам се за тях.
  • 5 Зевс

    4 0 Отговор
    Ей, яко, световните вече през две години ги почнаха
  • 6 Зевс

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тихов":

    Е как да не знае - голям футболен форум. Миналата година Ливърпул спечели Мондиала в Шампионската лига
  • 7 кълвач

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тихов":

    Шумов спечели Мондиала на Неграмотните Дебили, в остра конкуренция с колегите си от факти! Честито на шумов!