Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 21:10 9 361 17

Втора "бомба" в БФС! Над 2 млн. лева за хотели, сред тях на Лечков и Фурнаджиев

  • йордан лечков-
  • атанас фурнаджиев-
  • бфс-
  • лагери-
  • хотели-
  • разследване

Морално е, казва единият вицепрезидент

Втора "бомба" в БФС! Над 2 млн. лева за хотели, сред тях на Лечков и Фурнаджиев - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването на bTV, за изразходване на държавни пари от БФС, продължава и днес, съобщава dsport.bg. След като вчера колегите разкриха колко средства са изхарчени за закупуване на екипировка по програма за детско-юношески футбол, днес във втора част от разследването се разкрива, че ММС е отпуснало 2 млн. лева, които са усвоени от футболната централа за лагери и подготовка на футболни таланти в периода 2016 и 2017 година.

Поне два от хотелите, където се провежда подготовката на младите футболисти са свързани с висши ръководители на БФС. През април 2016 година спортното министерство и БФС подписват договор за отпускане на 1 млн. Лева за развитието на детско-юношеския футбол. В края на същата година са отпуснати още 1 150 000 лева.

Голяма част от средствата (1 630 780 лева) са изразходвани за лагери на юношите. Разследването показва, че част от хотелите, където са настанявани младите футболисти са свързани с Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

Лечков притежава, чрез съпругата си, хотел „Спорт Палас“ в Сливен, а Фурнаджиев е собственик на „Белведере Холидей Клуб“ в Банско.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов обясни, че хотелите са избрани от комисия на база постъпили оферти.

"Няма нищо неморално. Морално е, да", коментира Йордан Лечков.

Според отчетите за лагерите те са провеждани на цена от 75 лева на човек при общо 48 отбора, които са изпращани на лагер там. Проверка на bTV показва, че лагери могат да се организират на цени между 40 и 45 лева при същите условия в подобни хотели в България. Дългогодишният експерт по спортно и търговско право Радостин Василев припомня, че базата на БФС в Бояна е функционирала в периода, в който са се организирали лагерите и са отпускани средства за тяхното провеждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    58 5 Отговор
    Смърди яко в БФС,моля някой да пусне водата в тоя миризлив кенеф!!!:):):)Или гръм да го удари и да изгори до основи,че не се трае!!!:):):)
  • 2 Винету

    74 4 Отговор
    Накъдето и да се обърнеш у това блато навсякъде смърди на далавери, врътките, схеми, кражби, корупция, обръчи и наказани няма
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Без име

    71 4 Отговор
    Това поколение не ни донесе златен медал,но ни излезе златно
  • 5 Behemoth

    35 2 Отговор
    Хубав край,хубави хора!
  • 6 слаботоков

    58 4 Отговор
    Крадът момчетата какво да правят???Като няма институции да ги контролира?? То само като погледнеш визията на министъра на спорта и ти става ясно! Направо сме ударили дъното и продължаваме да ровим в калта!!!
  • 7 By ::) b

    30 4 Отговор
    Бравоооо,откриха топла вода!там,като навсякъде в бг се влачи яко от десетилетия
  • 8 След незабравимото

    32 3 Отговор
    американско лято на 94 "златните момчета" на българския футбол ни поднасят "незабравима есен" и ни доказват, че никога не е късно... да станеш за резил...
  • 9 Реалист

    26 3 Отговор
    Хайде сега да видим Прокуратурата какво ще открие и докаже. Сигурно няма да констатират конфликт на интереси за тези двама
    хубавци. И да им направят пълна ревизия на имущество, пари в банки и по какъв начин са придобити. Ще стане като с апартаментите на Цветанов. Защото сме в Булгаристан.
  • 10 Фен огорчен

    24 3 Отговор
    Всичко в спорта мирише ,но не на пот.Така беше и преди но треньорите ходеха по училищата и игрищата и събираха деца да тренират безплатно.Сега си плащаш за да тренираш ,а те отчитат дейност и им плащат.Черно тото, агитки за уличен натиск, силови бригади на наркогрупите срд бойните спортове това управлява спорното ни министерство и федерации.Дори в шаха имаше скандал.Затова няма съвременни стадиони , а там където има публика няма..Добре че са жените че носят медали .Мъжете никакви ги няма.
  • 11 Перуки и наркомани

    24 5 Отговор
    Перуката се измъкна като пръдня из гащи, защото знае много добре на кой какво е дал, Лечков има зависимости с други отчайващи елементи на нормален живот.
    Сега нали имаме златна прокуратура, да ги разследват ама и затвор да има, иначе въобще да не правят прокурорски екшъни за вестниците и да се избират един друг от Доган.
    Съсипаха любимата България, Прасета и космонавти,премиери и политици трагедията е плачевна.
  • 12 Алфа Вълкът

    8 5 Отговор
    Колко неща има дето не ги знаем и няма да ги разберем никога. Как си взимаха партиите по 13лв и Герб и БСП не са се усетили, че взимат с по 2млн отгоре всеки месец. Ей такива неща, щом е за крадене всеки си мълчи. Аз ако бях на мястото на БСП щях веднага да разлая кучетата щот щеше да ме е яд, че крада по-малко
  • 13 Байковец

    23 1 Отговор
    А,що народ дава по 8лв за Диема Спорт да гледа български футбол.
  • 14 Българин

    8 4 Отговор
    Корупцията е обхванала всички свери институции учреждения в Булгеристан .Вината ,разбирасе не е в Управляващите а в четирите годишни времена ,хамериканците ,бившите комунисти “не и в сегашните”и разбира се най виновен за всичко е Иван Костов.Вие сте прости и АЗ съм по прост от вас , думите на Хитреца ВИНЕТУ ,трябва най после да провокират мисленето ВИ !
  • 15 Престъпника от Банкя

    15 1 Отговор
    Лечков - плешивият крадло!!
  • 16 Шефьор

    10 0 Отговор
    Какво е БФС-едно сдружение с нестопанска цел. Получава пари под формата на субсидии от държавата и ги харчи за дейността си. Това, че са платени хотели, които са свързани с шефовете в това дружество, за България е нормално. Така, че говорим само за МОРАЛ, но той е навсякъде в държавата ни, така, че тия що да изоставят в гепенето. Един купува екипи от българска фирма с афганистански собственици, други си запълват хотелите с гарантирани клиенти, то за това няма футбол в България. Краде се яко и то от държавната субсидия.
  • 17 А така- а............

    10 1 Отговор
    Лечков се прави на чиста паничка , а и той бъркал в кацата с меда.