Last news in Fakti

3 Декември, 2019 23:00 1 520 0

Ботас най-бърз в първия ден от тестовете

  • формула 1-
  • валтери ботас-
  • тестове-
  • 1-ви

По-важно бе обаче, че днес финландецът успя на няколко пъти при различни условия да подобри собствените си най-добри резултати

Ботас най-бърз в първия ден от тестовете - 1
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев

Едва ли някой е изненадан, че Валтери Ботас записа най-доброто време в днешния първи ден от тестовете с гумите на Пирели за следващия сезон. Мерцедес доминира на пистата Яс Марина в последните години, а Ботас направи супер състезание в неделя. Той стартира 20-и и завърши четвърти, предава Clubs1.bg.

По-важно бе обаче, че днес финландецът успя на няколко пъти при различни условия да подобри собствените си най-добри резултати. Той използва различни гуми на италианската компания от настоящия сезон и новите модели, предвидени за 2020 г.

58 минути преди дългият 9 часа тест да приключи, към 17 часа местно време, Валтери направи най-добрата си обиколка за 1:37.124 мин. Преди това в жегата по обяд той бе с около 0.7-0.8 сек по-ниско темпо.

Валтери беше разделен със Себастиан Фетел само от 1 хилядна от секундата, но Себ не прави скоростни обиколки следобед. С трети резултат дълго се движеше Серхио Перес, който в неделя направи 37 обиколки с медиума от типа C4 за последния уикенд, но към края на деня Дани Квят го изпревари.

Най-много обиколки пък направи Макс Верстапен с Ред Бул – 153. Той покри почти 3 състезателни дистанции на тази писта. Ботас направи 138 тура, а Фетел 136. Грожан бе със 146.

Оценките за работата на новите гуми на Пирели тепърва предстоят. Тази вечер и утре работата им ще се анализира много внимателно, защото условията са много по-добри от онези в петък в Остин, когато бе студено и гумите не работеха и заради настройките за предстоящия уикенд.

На над 7 секунди от лидера и на около 4 сек зад другите, последен се нареди Рой Нисани. Той е израелски пилот, на който в Уилямс дадоха време за тест днес след обяд. Предвидено е той да кара и утре сутрин.

Технически проблем пък прекрати работата на Кими Райконен 20-ина минути преди края на деня.

Утре по обяд, от 14 часа българско време, е предвиден техническият брифинг на шефа на Пирели Марио Изола. Той ще даде най-точни подробности относно представянето на новите модели и дали те ще бъдат предпочетени или ще надделее мнението да се запазят гумите от 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА