Last news in Fakti

18 Декември, 2019 09:26 3 157 3

4 млн. от държавата иска Враца за модерен басейн (ВИДЕО)

  • басейн-
  • враца-
  • финансиране

Проектът на обекта беше представен от архитект Валери Маринов

4 млн. от държавата иска Враца за модерен басейн (ВИДЕО) - 1

Ултрамодерен и многофункционален покрит басейн искат да построят във Враца, обяви на пресконференция кметът на града Калин Каменов. За целта ще се желае финансиране от държавата, а по предварителни разчети новото бижу в спортен комплекс „Христо Ботев“ ще струва около 4,5 милиона лева.

„Ще поискаме финансиране от държавата, тъй като нашите ватерполисти и плувци са лицето на България, тъй като в голямата си част са национални състезатели“, мотивира се кметът Каменов, цитиран от "Конкурент".

Проектът на обекта беше представен от архитект Валери Маринов, според когото новият обект ще разполага с басейн с размери 33.3 на 21 метра, 4 големи съблекални, треньорски стаи, фитнес стая, лекарски кабинети и пресцентър, а пред сградата ще има 63 паркоместа за автомобили и 2 стоянки за автобуси. „Проектът е съгласуван със спортните клубове, а важно в неговото изпълнение е, че на покрива му ще има солари и фотовоалтаици, които ще набавят 35-40% от нужната му енергия“, коментира арх. Маринов.

Размерите на плувния басейн ще позволят провеждането на срещи до ниво Балканиада за плувци и ватерполисти.

„Благодарим на кмета и екипа му за това модерно съоръжение, което се надяваме да се случи по-скоро. Старият басейн вече си е изживял времето“, коментира Венцислав Николов, представител на един от клубовете във Враца. Думите му подкрепи и Митко Начев от СК Ботев 2000, чиято женска формация повече от 15 години не дава на друг купата и титлата на България във водната топка.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачанин

    5 1 Отговор
    Айде нема нужда.До сега кмета Каменов промени града и спечели сърцата на хората. Но този скъп проект ми идва в повече.Стария басеин може да се ремонтира и осъвремени.
  • 2 Враца Баце

    4 0 Отговор
    Защо първо не дострои спортната зала до СУ " Христо Ботев", която започна преди повече от 2( две) години и до сега е на основи и арматура?
  • 3 НИК

    0 0 Отговор
    СУПЕР. Дано се осъществи тази идея.