Last news in Fakti

19 Декември, 2019 12:03 1 508 4

Зидан влезе в историята на Ел Класико

  • ел класико-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • зинедин зидан-
  • валверде

За последно двата тима не си отбелязват гол през 2002 година

Зидан влезе в историята на Ел Класико - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона и Реал (Мадрид) завършиха снощи 0:0 за първи път от цели 17 години. Последният случай, когато дербито в Примера дивисион приключи без гол, беше на 23 ноември 2002 година.

Тогава мачът е отново на „Камп Ноу” и се играе пред 99 000 зрители. Треньор на каталунците е Луис ван Гаал, а „кралете” са водени от Висенте дел Боске.

Зидан влезе в историята на Ел Класико
Снимка: БГНЕС

След снощното дерби двамата треньори показаха различни гледни точки на пресконференцията.

“Много напрегнат мач. И двата отбора имаха по-добри и по-слаби периоди. Съперникът ни създаде проблеми с високата си преса. Когато успявахме да се измъкнем от пресата, стигахме до положения. Не помня Реал да имаше толкова голови ситуации, колкото ние. Но като цяло в мача преобладаваха напрежението и картоните, а не тактиката”, коментира наставникът на Барса Валверде.

“Ние бяхме домакини, затова над нас тегнеше напрежението от задължителната победа. Феновете ни даваха предимство и искахме да ги зарадваме, но Реал игра много силно”, добави спецът.

“Заслужавахме повече победата, но мачът вече приключи и нищо не може да се промени. Не е лесно да се играе на “Камп Ноу”. Благодаря на футболистите. Не вкарахме гол, но създадохме немалко положения. Трябва да поработим над завършването на атаките”, коментира треньорът на Реал Зинедин Зидан.

“Бяхме съсредоточени през всичките 90 минути. Получи се добър мач, липсваше само гол”, добави Зизу.

Французинът влезе в историята, след като стана първият треньор на Реал, който не губи на “Камп Ноу” в пет поредни издания на Ел Класико - две победи и три равенства.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    РОЯЛИСТКИ МАДРИД И РЕПУБЛИКАНСКА БАРСЕЛОНА ...ИНСТРУКТИРАН ЛИ Е СЪДЯТА ???!!! " ЛА РЮЮ ДЬО ФИНАЛЛЬО " !!! " ФОРМЕ ВО БАТАЛИОН" !!!!!!!!!!!
  • 2 ДДРОнег

    3 0 Отговор
    Няма го Роналдо да направи разликата между двата отбора !!!
    Сам меси го каза, че Ел Класико се е обезличило след напускането на Роналдо !!!

    Коментиран от #3

  • 3 ЗИДАН

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    И БЕЗ РОНАЛДО ЩЕ СТАНЕМ ШАМПИОНИ
  • 4 Пепино

    2 2 Отговор
    Две чисти дуспи за Реал.Много жалко , че катунците взеха точка, а златната топка май беше повече от менте(а дали е заслужава е много спорен въпрос) Докато R7 лети бълхата пълзи