Last news in Fakti

23 Декември, 2019 10:55 1 004 6

Расизъм на лондонското дерби в Премиърлийг

  • тотнъм-
  • челси-
  • премиърлийг-
  • расизъм

От Тотнъм ще взимат мерки

Расизъм на лондонското дерби в Премиърлийг - 1
Снимка: БГНЕС

Броени минути след последния съдийски сигнал на лондонското дерби между Тотнъм и Челси, завършило при 2:0 в полза на „сините”, стана ясно, че расизмът отново е намерил пространство във футбола. Феновете на Тотнъм са обиждали централния бранител на Челси Антонио Рюдигер на расова основа. Грозните прояви са били нееднократни, а цели 3 пъти дикторът на стадиона е правил включвания, в които е молел запалянковците на Тотнъм да престанат с недопустимото си поведение.

Самият Рюдигер се е оплакал на главния арбитър Антъни Тейлър , че е чул „маймунски” скандирания по свой адрес от домакинските фенове на „Тотнъм Стейдиъм”.

Едно от съобщенията на диктора е гласяло „Расисмът пречи на играта”, но феновете на Тотнъм не са обърнали внимание, явно.

В течение на срещата капитанът на Челси Сезар Азпиликуета е потвърдил на Тейлър, че е чул също недопустимите звуци по адрес на своя съотборник. След дербито испанецът добави пред медиите: „На всички е ясно, че сме чули расистки възгласи, за да ги съобщаваме. Тони дойде при мен и ми каза, че чува постоянно скандиранията и да ги предам на съдията. Разтревожени сме за ситуацията.”

Недоволството на феновете на „шпорите” е предизвикано от факта, че Рюдигер изкара червен картон на Хюн-Мин Сон, който бе напълно заслужен, между другото. Феновете явно не са приели решенията и ситуациите от двубоя, от което са последвали грозните прояви.

По- късно официалният сайт на Тотнъм излезе със становище. Освен със загубата, ръководството ще трябва детайлно да се занимава с казаните обвинения от Антонио Рюдигер, че е станал жертва на „маймунски” възгласи:

"В момента провеждаме мащабно разследване, което ще включи и комуникация с Челси, за да се чуе версията на играчите им също. Всяка форма на расизъм е напълно неприемлива и няма да бъде толерирана на нашия стадион. Ние приемаме всички подобни твърдения изключително сериозно и ще предприемем възможно най-тежките действия срещу всеки, за когото се установи, че се държи по такъв начин, включително забрана за посещение на стадиона".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1994

    11 1 Отговор
    Мръсни иглизи. Сега искам Лондон шейм статии във вестниците на първа страница. Ама нали са лицемери и едва ли ще се случи
  • 2 Тъпо тролче

    9 0 Отговор
    На расова основа! Та Рюдигер е "чистокръвен" германец. Сигурно са му викали "нацист", издавали са маймунски звуци и са отправяли нацистки поздрави! 😂🤣😣Абе ингилийска им работа, но ако това се бе случило на мач с чужд отбор сигурно щяха да ореват орталъка. 🤔
  • 3 Кой68

    3 0 Отговор
    На психолог ще ги пращат ли?Тия са най-голямите расисти в Европа.........
  • 4 Тътъл

    9 0 Отговор
    В гена им е. Те предците им са най големите расисти колонизирали и крали от коя ли не държава.
  • 5 Избор

    2 0 Отговор
    Педерасизъм или расизъм-нема трети вариант!
  • 6 ???

    5 0 Отговор
    А Хари Кейн плакал ли е ?И ходил ли е в съблекалнята да го утеши?И защо не е напуснал терена с отбора.