24 Декември, 2019 07:41 1 952 2

Гърция остава без футбол след Нова година заради стачка на съдиите

  • футбол-
  • гърция-
  • вар-
  • var

Формалният повод дойде след нулевото равенство между Волос и Олимпиакос

Гърция остава без футбол след Нова година заради стачка на съдиите - 1
Снимка: БГНЕС

Гърция може да остане без футбол след Нова година, след като съдиите обявиха безсрочна стачка в знак на протест срещу новата вълна на насилие и заплахи по техен адрес. Формалният повод дойде след нулевото равенство между Волос и Олимпиакос. Гол на Олимпиакос беше отменен в началото на втората част след отсъдена засада, като беше използван и ВАР.

След мача домът на главния арбитър е бил обсаден от привърженици на тима от Пирея, които са го засипали с петарди и бомбички, като на тормоза е било подложено цялото му семейство с две малки деца.

Входната врата на кооперацията е била разбита и в сградата е била хвърлена граната, а извършителите са избягали преди идването на полицията.

Отделно от това ръководството на Олимпиакос обвини петима от съдиите на срещата (двама на терена и трима в стаичката за ВАР) в корупция и поиска да бъдат разследвани.

От гръцката федерация осъдиха атаката срещу съдиите, като я определиха като мафиотска, но наказа петимата съдии, като ги “замрази” до края на разследването.

“Търпението ни е изчерпано”, обявиха съдиите, които настояват за уважение и разбиране на работата им. Първоначално стачката беше обявена за 11/12 януари, но сега е изместена с една седмица напред заради инцидентите от неделя вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още малко като ги натиснат

    0 0 Отговор
    и ще ги превъзпитат
  • 2 VikiLexus

    0 0 Отговор
    В Гърция са големи тарикати и всяка година през януари и февруари традиционно има стачка на гръцките фермери - и 2020 г. за февруари пак е планиран протест със шишчета и блокиране на КПП Кулата - Маказа - Ксанти - Александруполи. Всяка зима - януари и февруари си измислят някакъв протест.