Last news in Fakti

24 Декември, 2019 16:40 1 160 7

Расизъм и срещу кореец на лондонското дерби

  • расизъм-
  • премиърлийг-
  • тотнъм-
  • челси

Има арестуван

Расизъм и срещу кореец на лондонското дерби - 1
Снимка: БГНЕС

Привърженик на Челси е задържан по обвинение в отправяне на расистки обиди към южнокорееца Хюн-Мин Сон по време на неделното дерби от Премиърлийг срещу Тотнъм, спечелен от тима на Лампард с 2:0.

Това е единственият арест, направен от лондонската полиция на двубоя, в който чернокожият бранител на "сините" Антонио Рюдигер също се оплака от расизъм.

Фенове на Тотнъм издаваха маймунски звуци, когато германецът Рюдигер докосваше топката през второто полувреме след инцидента, при който Сон беше отстранен с червен картон заради ритник в гърдите на защитника.

Двата клуба остро осъдиха поведението на запалянковците и заявиха, че ще вземат най-строги мерки към виновните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    5 1 Отговор
    Евах тоз расизъм. Лошо отношение е имало и ще продължава да има, ама това за щяло и не щяло да се крещи и надава вой до бога е прекалено. То бива томерантност, ама толерастия не бива.
  • 2 нали

    3 1 Отговор
    Англия вече са си моно-национални. Всичките шоколадови.
  • 3 Аз си обичам шоколад

    2 1 Отговор
    И усмихнати очи също. Ама заедно вече не ми харесват. А знаете ли къде изглеждат така. Родните места на Чингиз хан. Откъдето идват редица тюркско-монголски народи. Трайте си, че ни се смеят.

    Коментиран от #4

  • 4 Име

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Аз си обичам шоколад":

    Ми нека ти се смеят, явно произхода ти е тюркски трол на тебе. Аз съм българин и нямам такъв произход. Чети си там теориите и се почесвай по кухата лейка. Ще ти се, ама нюню... Българите съществуват по тези земи много преди 681 година.

    Коментиран от #5

  • 5 Недей така се дърпа от четенето

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Име":

    Тюркските народи от времето на хан Атила, не са били с дръпнати очички. Доказан факт! Впоследствие степите в средна Азия с лошите си климатични условия и мизерният живот са ги довели дотам. Само тюркските народи единствени почитат бог Тангра. А има такъв връх Тенгри в планината Алтай. И тя далеч не е в сегашните земи. И това са факти, а всичко останало са теории. Лесно може да се установи общото в носиите на българите и тези на таджики и уйгури, докато такава няма с незнам си с кои се сбратяваш пък сега("поради що се срамиш от името си българино...") . Стига си се детинил. То не бяха произволни погърчвания, посръбчвания, криворазбрана цивилизация, хайде стига вече. Почни най-сетне да си уважаваш Историята. И ти, и останалите тинейджъри.

    Коментиран от #6

  • 6 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Недей така се дърпа от четенето":

    Може да четеш каквито си писания искаш, все тая. То е както дявола чете евангелието. Весела коледа троле, доколкото знам не празнуваш, но аз празнувам.
  • 7 Нане

    1 0 Отговор
    тоя пиандурник са й объркал кат фърлил бананова кора! Банани космати примати лапат у Африка и Англия!