Last news in Fakti

25 Декември, 2019 09:12 2 481 6

Русия смята да участва в Токио с националния флаг

  • русия-
  • токио-
  • станислав поздняков-
  • световна антидопингова агенция

От УАДА обвиниха Москва във фалшифицирането на данни от тестовата лаборатория, които бяха предадени на разследващите по-рано тази година

Русия смята да участва в Токио с националния флаг - 1
Снимка: БГНЕС

"Руският олимпийски комитет е пълноправен член на олимпийското движение. Следователно имаме всяка причина да вярваме, че ще съставим отбор за Токио и ще направим всичко възможно този отбор да се състезава под руския трикольор“, сподели президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков.

Припомняме, че Световната антидопингова агенция (WADA) наложи четиригодишна забрана на Русия извън спорта на 10 декември, включително Игрите в Токио през 2020 и Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022, както и Мондиала в Катар през 2022, заради манипулиране на данни за допинг. От УАДА обвиниха Москва във фалшифицирането на данни от тестовата лаборатория, които бяха предадени на разследващите по-рано тази година. Русия заяви, че ще обжалва санкцията, като президентът на страната Владимир Путин изригна срещу наказанието, определяйки го за „политически мотивирано“.

Говорейки във вторник, Поздняков потвърди, че Руският олимпийски комитет ще подкрепи решението на своя надзорен борд, за да се пребори със забраната на WADA. Миналата седмица Руската антидопингова агенция (РУСАДА) сподели, че е „стигнала до решение да не приема“ четиригодишната забрана, наложена от WADA. Решението трябва да бъде съгласувано със Световната антидопингова агенция преди края на месеца, поглеждайки към процеса на обжалване в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Според санкциите, руските спортисти при мъжете и жените ще могат да се състезават на Игрите догодина и на тези в Пекин през 2022, но само под неутрален флаг и ако докажат, че не са били част от това, което според WADA е било държавно-спонсорирана система за допинг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драгият зрител

    15 8 Отговор
    Руснаците са си самодостатъчни. Имат страшно много земя и полезни изкопаеми. Народът кротък, лесно се управлява, не протестира. Още от день победы насам се снабдиха и с технологии, криво-ляво си произвеждат техника за себе си, имат си и културен живот. На тях никой не им трябва. Ние да му мислим, че хем народът кротък и заспал, хем си нямаме нищо. Достатъчно ни е, като имаме ракийка, салатка и телевизор вечер.
  • 2 Чичо

    7 6 Отговор
    Сеетовен спорт без Русия това е смешно.
  • 3 дотогава

    4 1 Отговор
    я камилата, я камиларя...
  • 4 Я русский полюционер

    3 4 Отговор
    В Токио с националния флаг 🏳‍🌈🏳‍🌈🏳‍🌈
  • 5 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    КОЙТО НЕ ЗНАЕ ,ЧЕ НА ОЛИМПИАДАТА В СЕУЛ- САЩ И НЕГОВАТА "ЛАБОРАТОРИЯ" ОПРЕДЕЛЯХА - " КОЙ КОГО ДА ПОБЕДИ " - СИ Е НАПРАВО МНОГО- МЛАД -НЕЗНАЙКО !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Я русский полюционер

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕНКО":

    Щом можеше на олимпиадата в москва през 1980 г., защо да не може и в Сеул? Каквото повикало такова се обадило. Запасявай се с руските национални флагчета да си ги вееш 🏳‍🌈🏳‍🌈🏳‍🌈