Last news in Fakti

5 Януари, 2020 17:36 4 114 10

Изненадващ победител в първия етап на рали Дакар

  • рали дакар-
  • 2020-
  • изненадващ победител-
  • първи етап

През по-голямата част от етапа с най-добри междинни времена беше миналогодишният шампион Насър Ал-Атия с Тойота Хайлукс

Изненадващ победител в първия етап на рали Дакар - 1
Стефан Петерхансел, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ваидотас Зала с Мини 4х4 от екипа на Агрородео изненадващо спечели първата отсечка от тазгодишното издание на рали Дакар при автомобилите. Литовецът измина най-бързо 319-те километра от Джеда до Ал Важ и записа първа етапна победа в кариерата си в прочутата надпревара, съобщи Clubs1.bg.

През по-голямата част от етапа с най-добри междинни времена беше миналогодишният шампион Насър Ал-Атия с Тойота Хайлукс. Но в края спука гума цели 3 пъти и в крайна сметка остана 4-и за деня, на 5 мин и половина от победителя.

Рекордьорът по победи в Дакар Стефан Петерхансел с Мини загуби време в началото на етапа. В края обаче навакса и завърши 2-и, на малко над 2 минути от Зала. Трети се нареди друг прочут пилот – Карлос Сайнц-старши. Така пилоти с Мини окупираха първите 3 места.

Двукратният шампион в F1 Фернандо Алонсо завърши етапа 11-и, на 15 минути от победителя.
Зад него останаха предишните победители в Дакар Жиниел де Вилиер и Нани Рома, като първият спука гума. Двамата загубиха над 20 минути.

При мотоциклетистите миналогодишният първенец Тоби Прайс с КТМ започна защитата на титлата си с победа. Той изпревари с 2 минути Рики Брабек с Хонда. Последният водеше в първите 100-ина километра от етапа. Топ 3 допълни Матиас Валкнер с КТМ.

При машините ATV завърналият се в категорията шампион от 2014 и 2018 г. Игнасио Касале с Ямаха спечели етапа. Чилиецът се състезаваше в клас UTV през миналата година.

Сега той води през цялото време, а най-близкият му съперник Аксел Дютри в крайна сметка катастрофира на 134-ия километър и отпадна. Втори завърши Рафал Соник с Ямаха (+5:36 мин), следван от Томас Кубиена (Ямаха).

В категорията на камионите първа етапна победа в кариерата си в Дакар взе Антон Шибалов с Камаз. Неговият съотборник Андрей Каргинов водеше през по-голямата част от отсечката, но в последните 100 километра забави много темпото и остана 7-и. От това се възползваха Сиархей Виазович с Маз и Янус ван Кастерен с Ивеко, които заеха 2-ото и 3-ото място.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    9 0 Отговор
    Първо място за камилата на шейха.
  • 2 qqqqqq

    15 4 Отговор
    Какви камиони правят руснаците, само и само да не строят пътища. 1во Камаз, 2ро Маз.

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 Ѝииооо

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "qqqqqq":

    3то мраз
  • 4 Порно

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "qqqqqq":

    Всъщност МАЗ е от Беларус.
  • 5 Фернандо Алонсо

    4 0 Отговор
    Даваййй Фернандо!!!!
  • 6 Йозеф

    4 1 Отговор
    Дачия Дъстер не участва ли в ралито? Или поне всепроходимата Нива?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 николай бенчев

    1 0 Отговор
    Камаз е продукт на република Татарстан , а не е руски .
  • 9 Ирник

    0 0 Отговор
    Република Татарстан е в Русия, а не в ФАЩ или гейска Европа.

    Коментиран от #10

  • 10 сър Чобан

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ирник":

    Ади бе че кога пак я анексираха?