Last news in Fakti

15 Януари, 2020 06:48 2 721 1

Байерн обяви сделка за 800 милиона евро

  • байерн мюнхен-
  • ауди-
  • спонсор-
  • партньорство-
  • бундеслига

Новото споразумение на баварците с Audi е до 2029 година

Германският шампион Байерн обяви, че продължава партньорството си с автомобилния производител Audi за още четири години. Така беше сложен край на спекулациите за сделка с конкурента BMW от Мюнхен през 2025 година и това да осигури 800 милиона евро на клуба.

Новото споразумение на баварците с Audi е до 2029 година. Според немските медии то ще носи по 60 милиона евро на година в касата на клуба, а досега постъпваха само 40 милиона.

„Това споразумение е важна стратегическа крачка за бъдещето на Байерн“, заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Audi е със седалище в Инголщад, но е партньор на гранда от Мюнхен вече 17 години, а от 2011 година и един от трите външни акционери в клуба заедно с Adidas и Alianz с участие от 8,33%.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази

    0 0 Отговор
    Снимка от къде я намерихте. Да им имам обувките...