Last news in Fakti

27 Януари, 2020 09:57 1 223 0

Наполи подчини Ювентус и върна надеждите на Интер за титла

  • серия а-
  • наполи-
  • ювентус-
  • 2:1

Тимът, воден от Дженаро Гатузо, спечели втори пореден мач

Наполи подчини Ювентус и върна надеждите на Интер за титла - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Намиращият се в лоша форма Наполи най-накрая постигна положителен резултат. Тимът, ръководен от Дженаро Гатузо, сложи край на негативната серия, след като победи действащия шампион Ювентус с 2:1. Срещата бе от 21-ия кръг на Серия А, предаде Dsport.

Преди началото на двубоя неаполитанците се намираха в лоша серия. Те имаха 3 поредни загуби в шампионата, а в последно време се заговори и за уволнение на треньора им Дженаро Гатузо, който бе назначен в края на 2019 година.

Всички три гола в мача паднаха след почивката. Пьотр Желински и Лоренцо Инсиние се разписаха за домакините от Наполи, докато Кристиано Роналдо бе точен за Юве.

Въпреки загубата „Старата госпожа“ запазва първото си място в класирането с актив от 51 точки, с 3 повече от втория Интер. Положението на Наполи пък не е никак розово. Отборът е 10-и с 27 точки.

Двубоят започна по-добре за неаполитанците, които можеха да поведат в резултата в 20-ата минута. Марио Руи стреля от далечно разстояние, но топката прелетя малко над напречната греда на вратата.

В 63-тата минута Лоренцо Инсиние овладя на границата на наказателното поле и без да се поколебае шутира. Топката летеше право към долния десен ъгъл на вратата, но Войчех Шчесни успя да избие. Пьотр Желински обаче стигна пръв до избитата топка и от няколко метра вкара за 1:0.

Четири минути преди изтичането на редовните 90 Хосе Кайехон центрира отдясно. Лоренцо Инсиние бе оставен непокрит в противниковото наказателно поле и с хубав удар от воле той намери мрежата зад Шчесни за 2:0 в полза на Наполи.

В последната минута на редовното време Кристиано Роналдо съумя да намали изоставането на Ювентус. Португалецът бе намерен с дълго подаване в предни позиции. Той много добре се внедри между двойката централни защитници на Наполи и прецизно прокара топката покрай вратаря на домакините Алекс Мерет за 1:2.

Дълбоко в добавеното време Гонсало Игуаин можеше да донесе точката на своя тим, но чудесната изява на Мерет съхрани аванса на Наполи и така отборът се поздрави с победата.

В следващия кръг на Серия А Ювентус приема Фиорентина, докато Наполи гостува на Сампдория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА