20 Юли, 2012 10:42 938 0

Лондон: Затягаме мерките, знаем за Бургас

  • олимпиада-
  • лондон-
  • сигурност-
  • хънт-
  • атентат-
  • бургас-
  • служби-
  • охранители
Лондон: Затягаме мерките, знаем за Бургас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпиадата в Лондон ще бъде безопасна и организаторите са взели под внимание атентата с взривения автобус на летището в Бургас, разкри държавният секретар по културата, Олимпийските игри и спорта Джереми Хънт, предаде БГНЕС.

В резултат на терористичното нападение загинаха петима израелски туристи, шофьорът на нападнатия автобус и още един човек, за който се предполага, че е извършил атентата. Ранени са 35 израелски граждани, от тях 34 вече се завърнаха в родината си.

Попитан дали атентата в Бургас е причина за допълнителни притеснения по сигурността, Хънт заяви: "Очевидно е, че следим какво се случва през цялото време и уважаваме променящата се ситуация със сигурността. Имаме изключително компетентни разузнавателни служби, които ни съветват. Но светът може да бъде абсолютно сигурен, че ще осигурим безопасни и сигурни Олимпийски игри. Това винаги е бил приоритет номер едно за нас".

Изненадващо обаче от фирмата, която трябваше да осигури охранители за Игрите, обявиха, че имат проблем и не могат да гарантират нужната бройка гардове. Това принуди страната да компенсира почти сигурната липса на няколко хиляди частни охранители с поставянето в готовност специално за Игрите на 1200 войници.

"Бяхме подведени много лошо, но винаги сме имали резервен план, който сега ще активираме. Същевременно продължаваме да следим ситуацията всекидневно", каза още Хънт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА