Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 08:28 3 651 4

Приказката на Роналдо продължава и на 35

  • кристиано роналдо-
  • рожден ден-
  • ювентус-
  • италия-
  • серия а
Приказката на Роналдо продължава и на 35 - 1
Снимка: Instagram

Мегазвездата на Ювентус и световния футбол Кристиано Роналдо навършва днес 35-годишна възраст. Обикновено на футболистите над 30 бързо им се лепва етикета "ветеран", но в случая с португалеца той би бил доста неуместен. Заради начина си на живот и глада за успехи Роналдо изглежда на терена ентусиазиран за победи и постижения като в зората на славната си кариера, превърнала го в един от най-добрите в историята на футбола.

Felicidades mi amor! Te deseo un día muy lindo! Eres una gran mujer y una excelente madre para nuestros hijos. Te quiero mucho cariño!🎂❤️😘

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на Яну 27, 2020 в 7:36 PST

Всичко започва на 5 февруари 1985 година, когато в град Фуншал на остров Мадейра се ражда момчето, чието име три десетилетия и половина по-късно ще бъде синоним на професионализъм и отдаденост към играта.

Кристиано отрано е забелязан в Португалия, където е привлечен от Спортинг (Лисабон). Звездата му изгрява на Евро 2004, където прави впечатление не само с техническите си умения, а и с емоцията, която влага. Той е привлечен в Манчестър Юнайтед и много бързо се откроява в състава на сър Алекс Фъргюсън.

For my 35th birthday, i will have a very special gift...for you. Follow @cr7cristianoronaldo and stay tuned!

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на Фев 4, 2020 в 1:18 PST

На Острова Роналдо печели титлата в Премиър лийг в три сезона подред, помага на "червените дяволи" да вдигнат и трофея в Шампионската лига. През лятото на 2009 година осъществява мегатрансфер в Реал Мадрид. В испанската столица той се превръща в легенда със своите 450 гола за девет сезона. С екипа на “белия балет” печели цели четири Шампионски лиги, включително три поредни, което е нещо безпрецедентно, тъй като никой клуб преди Реал дори не беше дублирал успеха си.

През лятото на 2018 година той напусна изненадващо Мадрид в посока Ювентус, като с името му се свързват надеждите на торинци да вдигнат отново трофея в Шампионската лига. В първия си сезон Роналдо и Юве не успяха, а сега имат втори шанс. В Италия той продължи да пише история и посреща рождения си ден с юбилеен брой голове - 50, постигнати в 70 мача.

С националния отбор на Португалия печели Евро 2016, а сред многобройните му индивидуални отличия се открояват петте "Златни топки".В личен план Роналдо се радва на семейно щастие. Баща е на четири деца и се радва на любовта на родената преди 26 години в Буенос Айрес красавица Джорджина Родригес.
При толкова постижения мнозина биха се замислили дали не е време да кажат "Стоп", но не такъв е случаят с днешния рожденик. "Ще играя до 40", отсича Роналдо пред "Тутоспорт".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    16 3 Отговор
    Португалия е малка държава като България, но ражда много повече футболни таланти. Защо така? Дали защото генетично са мешани с бразилските негри, понеже Бразилия е била португалска колония?
  • 2 Гост

    17 1 Отговор
    Да му е честито и да ни радва с футбол още дълго. Най добрия.
  • 3 ДДРОнег

    18 0 Отговор
    Роналдо е пример за талант и успехи- има го, развива и огромно желание, хъс за победи и успехи !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.