Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 06:56 1 947 0

Аланияспор детронира Галатасарай за Купата на Турция (ВИДЕО)

  • аланияспор-
  • галатасарай-
  • купа на турция-
  • футбол

Аланияспор отстъпи с 1:3, но общият резултат от двата мача е 3:3 и голът на чужд терен се оказа решаващ

Аланияспор детронира Галатасарай за Купата на Турция (ВИДЕО) - 1

Аланияспор не само върви добре в първенството, където заема 4-о място, но се класира и за полуфиналите в турнира за Купата на Турция. Отборът на Ерол Булут отстрани гранда Галатасарай след драматичен реванш. Аланияспор отстъпи с 1:3, но общият резултат от двата мача е 3:3 и голът на чужд терен се оказа решаващ.

Двубоят в Истанбул започна перфектно за домакините, които поведоха в 9-ата минута с гол на Емре Акбаба. Той се разписа с глава след центриране на Йомер Байрам. В 31-ата минута обаче Ясин Баму завърши перфектна контра на Аланияспор за 1:1.

След почивката Галатасарай рискува и атакуваше неспирно. В 55-ата минута тимът на фатих Терим получи дузпа, която Адем Бююк реализира. В 85-ата отново Бююк беше точен, този път след асистенция на Юнес Беланда. “Жълто-черните” имаха нужда от още едно попадение, но времето не им стигна, а в добавеното време останаха и в намален състав заради червения картон на Мариано.

На полуфиналите вече е и Фенербахче, а другите две четвъртфинални двойки са Трабзонспор-Ерзурум ББ и Анталияспор - Сивасспор.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА