Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 15:17 1 322 6

Тити Папазов: Думите ми за Павел Колев бяха извадени от контекстa

  • папазов-
  • левски-
  • криза-
  • фенове-
  • любов-
  • спасение-
  • колев

"Кризата в Левски е най-хубавото нещо, което може да се случи на клуба", изненада с думите си Папазов

Тити Папазов: Думите ми за Павел Колев бяха извадени от контекстa - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на БК Левски Тити Папазов коментира трудната ситуация, в която се намира футболния Левски. Папазов заяви, че Левски е най-сладката болест и положението не е толкова тежко, защото клубът има зад гърба си силна фенска подкрепа. Тити заяви ясно, че думите му за Павел Колев са извадени от контекста.

Той направи съпоставка между спасението на баскетболния Левски и евентуалното такова на футболния Левски.

На 15 февруари 2015 година „Арена Армеец“ бе напълнена от фенове на „сините“ и по този начин БК Левски продължи своето съществуване. Само 5 години по-късно 15 февруари 2020 година е датата, в която футболният Левски се изправя срещу ЦСКА:

„Финансовата криза в Левски е най-хубавото нещо, което можеше да се случи в левскарската общност. Аз съм единственият, който от първия ден не смята, че положението е толкова тежко. Левски разполага с много фенове. Това е трудният тест за синята любов, който ще бъде взет с отличен. 15 февруари 2015 година е най-значимото събитие за мен и остава завинаги в живота ми. По идея на Томислав Русев се случи чудото. Изглеждаше невероятно, а толкова лесно и с любов изпълнено. Аз смятам, че това са знаци на съдбата. 15 февруари може да е символична дата за поредния тест. Не искам да кажа спасяване на Левски, защото той няма нужда да бъде спасяван. Левски е даденост и история в българския спорт. Той е в труден период и му предстои поредния тест“, заяви Папазов пред "dsport".

„Ако за нещо съм страдал и ме е боляло през тези 5 години след 15 февруари 2015 година, когато бе напълнена зала „Арена Армеец“ , за да бъде спасен баскетболния Левски е било разединението на синята фенска общност. Искало ми е по някакъв начин с магическа пръчка да направя така, че всички да сме заедно. Всички трябва да покажем, че Левски е нещо много силно обичано. Там, където има силна любов, има и силна мъка, но никога няма край“, сподели Тити.

Той разясни защо е на „Герена“:

„Изчаках си реда и с Тодор Стойков коментирахме, че БК Левски е спасен 2015 година на гърба на феновете, с помощта на футболния отбор, който се върна след подготовка и участва в един шоуспектакъл, по идея на Томислав Русев. Не можем да бъдем навсякъде със своите лица. Ако феновете са на стадиона от любов, аз съм там от благодарност. Всичко дължа на Левски. Искам всячески да се отблагодарим за това, което Левски ми е дал в живота. Той ме направи толкова популярен. БК Левски купува 12 карти в сектор А. Ние искаме да помогнем и да дадем пример. С нашите 1200 лева Левски нито ще стане по-богат, нито по-беден. По никакъв начин няма да се отразят на бъдещето на Левски, но искаме да дадем пример. Всички можем да сме обединени, заедно. Убеден съм, че по същия начин ще реагира и Владо Николов, волейбол, и всички клубове, които имат някаква възможност. Тука е по-важен примерът. Аз съм щастлив и съм горд, че съм част от това синьо общество. Поставената задача се оказа много лесно изпълнима. 2020 карти бяха много отдавна ревизирани“.

„Ако от играчите искаме цели и резултати, ние също като фенове трябва да преследваме своите цели и да постигаме всички заедно. Силно се надявам, че този проблем, който съществува в Левски, ще бъде решен. Аз казах, че Левски е болест – най-сладката болест. Любовта към Левски е нещо, което поне за тази държава е съвсем различно. Иска ми се ние също като фенове да преследваме своите цели“, призова Тити.

Папазов коментира и думите си за Павел Колев. В едно от своите интервюта Тити критикува изпълнителния директор на Левски и дори го призова да се откаже от високата си заплата, ако иска да помогне за спасението на столичиния футболен тим:

„Искам да бъда много точно разбран. За съжаление, в България се продава интригата и клюката. Думите ми за Павел Колев бяха извадени от контекст. Аз и сега му казах, че абсолютно спонтанна реакция. Никой не знае каква е точната рецепция. Дали да влезеш в съблекалнята и да им кажеш, особено на чужденците, които усещат, че Левски е нещо различно, но те не могат да го почувстват, или да запазиш спокойствие. Във тази връзка реагирах. Аз съм изразил критика може би не по най-добрия начин. В този момент Павел Колев има нужда от нашата общa подкрепата. На него се е паднала задачата, съдбата му е отредила той да бъде изпълнител, когато няма комуникация със собствениците. Той трябва да взима решенията, а знаете, че в повечето случаи те са свързани с парични средства. Остава да решава казуса. Пожелавам му успех. Ако той успее, успява Левски. Нека да бъда и аз за пример, че ние нямаме различия. Това, че аз съм имал различно мнение от това как трябва да се процедира в седмицата чисто от гледна точка на треньор. Впоследствие сега разбрах от поредния разговор с него, че това е било желанието на Хубчев. За мен треньорът е най-важният човек и щом това иска Хубчев, Павел Колев го е изпълнил по най-добрия начин. Може би и това е голям шанс толкова спокоен и земен човек да води отбора в тази трудна атмосфера. Всеки по-емоционален може би щеше да се поддаде на емоциите, не се знаеше как това би се отразило на отбора, който показа добри резултати в подготовката. Аз смятам, че най-важното, което може да се случи на мача на 15 (февруари) е играчите, облечени в сини екипи, да си оставят сърцето на терена и по този начин да се отблагодарят за това, което правят феновете през тези три дена. Когато феновете усетят тази благодарност, те още по-силно ще се мотивират и както сега магазинът е пълен, може до края на сезона да е така. Всеки един фен на Левски би бил щастлив да бъде част от това голямо спасение“, завърши Тити Папазов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivo

    4 2 Отговор
    Gaden bokluk
  • 2 Nadya

    4 2 Отговор
    Duhach na nemiti kurove
  • 3 Независим

    5 1 Отговор
    А бе Тити нали те слушах,няма нищо извадено,сега
    не се оправдавай,щото точно това каза което е написано.Явно някой ти дръпна ушите...
  • 4 Наблюдател'

    4 1 Отговор
    Абе Тити , ти си бил голямо П*ти !
  • 5 Титиии

    3 0 Отговор
    Забравих да кажа че откакто ми извадиха думите от контекста рева и плача.
  • 6 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор
    Баскетболния Лефски не е спасен бе главоч. Ти го уби като направи нов, разликата с ЦСКА е, че ние си върнахме активите като си откупихме емблемата.