Last news in Fakti

1 Март, 2020 20:35 1 146 0

Манчестър Сити вдигна Купата на Лигата

  • манчестър сити-
  • агуеро-
  • родри-
  • финал-
  • купа на лигата-
  • var-
  • астън вила-
  • самата

"Гражданите" надиграха Астън Вила на финала с 2:1

Манчестър Сити вдигна Купата на Лигата - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи Астън Вила с 2:1 на "Уембли“ във финала на турнира за Купата на Лигата и защити трофея, който спечели в предните два сезона и общо за седми път в историята. Бирмингамци пък пропуснаха шанс да вземат първо отличиe от 1996 година насам. За мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола това е 21-и спечелен финал от 25 до момента в треньорската му кариера.

Астън Вила започна смело и още във 2-ата минута пропуск направи Ел Гази, който отправи неточен удар с глава. Постепенно "гражданите" наложиха натиск и го материализираха чрез Серхио Агуеро в 19-ата минута, който се разписа след асистенция на Фил Фодън. Това бе десети гол за аржентинеца в шест мача като титуляр срещу Астън Вила.

Последва пропуск на Фодън, а в 30-ата минута Родри удвои аванса на Сити, засичайки с глава центриране от корнер, който беше неправилно отсъден, заради което протестираше и Дийн Смит. VAR обаче не може да ревизира решения, касаещи корнери, и попадението остана.

В края на полувремето Мбвана Самата (41) намали с глава след центриране на Ел Гази, който направи пробив по лявото крило след грешка на Джон Стоунс.

„Гражданите“ продължиха да контролират нещата и след почивката, но така и не успяха да реализират трети гол. В 74-тата минута Ниланд спаси Вила, след като изби опасен удар с глава на Родри.

В 88-ата минута бе голямата възможност за Вила да изравни. Енгелс засече с глава центриране от корнер, Браво изби, след което топката срещна гредата. Малко след това Ниланд спаси опасен удар на Бернардо Силва.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА