Last news in Fakti

12 Март, 2020 00:02 2 115 0

ПСЖ остава в играта - справи се с Борусия Дортмунд

  • псж-
  • борусия дортмунд-
  • шампионска лига-
  • неймар-
  • червен картон-
  • джан-
  • бернат-
  • обрат

Парижани спечелиха с 2:0 на реванша, след като в първия мач загубиха с 1:2

ПСЖ остава в играта - справи се с Борусия Дортмунд - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. Френският гранд продължава напред, след като в мача реванш успя да победи Борусия Дортмунд с 2:0. По този начин парижани успяха да заличат пасива си от първия мач, в който загубиха с 1:2 и така с общ резултат 3:2 са в следващата фаза на надпреварата.

Макар и без фенове по трибуните, домакините започнаха мача малко по-добре от съперника като още от първите минути Неймар бе много активен. В първите двайсетина минути все пак сериозни положения нямаше.

Това се промени в 25-ата минута, когато Единсон Кавани бе изведен отдясно по атаката очи в очи с Роман Бюрки. Вратарят на Борусия действа прекрасно и успя леко да избие топката, която излезе на сантиметри от страничния стълб.

3 минути по-късно обаче и Бюрки нямаше какво да направи, когато Неймар бе оставен сам в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер на Ди Мария.

ПСЖ продължи да бъде по-активният отбор на терена и така се стигна до добавеното време на първата част, когато парижани нанесоха нов удар. Чудесна атака мина през няколко футболисти, за да стигне отдясно до Пабло Сарабия. Той пък моментално пусна прострелен пас по земята в наказателното поле. Там изненадващо бе Хуан Бернат, който чукна леко топката, тя мина между краката на капитана Лукаш Пишчек и влетя в далечния ъгъл за 2:0.

Първата опасност през второто полувреме също бе за домакините. В 54-ата минута Анхел Ди Мария стреля много опасно от пряк свободен удар, а Бюрки демонстрира блестящ рефлекс.

Постепенно дойде време и за промени в двата състава. Болният от ангина Килиан Мбапе влезе на мястото на Сарабия, докато за Дортмунд атакуващата мощ подсилиха Юлиан Бранд и Джовани Рейна.

Именно Бранд бе най-активен в следващите минути като на два пъти стреля към противниковата врата. Натискът на Борусия ставаше все по-сериозен, но той не водеше до опасности за отбраната на ПСЖ.

В самия край на мача двата отбора си заформиха истинско меле край тъчлинията след сблъсък между Емре Джан и Неймар. В крайна сметка германецът бе изгонен с червен картон, а жълт получи излезлия вече от игра Ди Мария, който по този начин си осигури наказание за първия четвъртфинал.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА