30 Март, 2020 14:54 3 187 2

От Саудитска Арабия излязоха с оферта от 340 милиона паунда за купуването на клуб от Висшата лига

  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман-
  • нюкасъл-
  • футбол-
  • висша лига

Сега Премиър лийг трябва да разгледа сделката, което не е много бърза процедура и ще отнеме поне един месец

От Саудитска Арабия излязоха с оферта от 340 милиона паунда за купуването на клуб от Висшата лига - 1

Значим напредък има в сделката за закупуването на Нюкасъл. Клубът е информирал Премиър лийг за офертата от Саудитска Арабия. Сделката е на стойност 340 милиона паунда, твърди "Телеграф".

80% от клуба ще стане притежание на публичен инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. 10% ще бъдат в PCP Capital на Аманда Стейвли, която и преди време направи неуспешен опит да купи акциите на Майк Ашли. Останалите 10% ще отидат в братята Саймън и Дейвид Рубен, за които се твърди, че са второто най-богато семейство във Великобритания.

Сега Премиър лийг трябва да разгледа сделката, което не е много бърза процедура и ще отнеме поне един месец. "Телеграф" обаче твърди, че вече може да се счита, че на 90% Нюкасъл ще има нов собственик, след като в продължение на 13 години такъв бе недолюбваният от феновете на "свраките" Майк Ашли.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JPower

    12 0 Отговор
    Спекулантите взеха да изкачат... Ще се изкупуват бизнеси за стотинки!!

    Коментиран от #2

  • 2 Ми тя кризата е за тва направена

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "JPower":

    Богатите да пазаруват ефтини неща