Last news in Fakti

29 Април, 2020 07:00 2 220 4

Левски с тройно по-нисък бюджет през новия сезон

  • левски-
  • футбол-
  • бюджет

На "Герена" искат разходите да бъдат в рамките на 600 000 лева на месец, колкото в момента са само заплатите на първия отбор

Левски с тройно по-нисък бюджет през новия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски работи сериозно по разработване на планове за следващия сезон. На всички е ясно, че бюджетът на клуба няма как да остане същият. През 2019 година сините се радваха на 20 милиона лева, осигурени от боса Васил Божков и фирмите му. Със средствата се плащаха стари задължения, инвестирани бяха над 1,6 милиона лева в подобряване на базата, имаше пари за селекция и привличане на чужденци. Сега обаче ситуацията е коренно различна и клубът функционира благодарение на феновете си, както и от дарения.

Ръководството на Левски е решило да свие бюджета три пъти и през сезон 2020/2021 година да се вмести в рамките на 7 милиона лева. На "Герена" искат разходите да бъдат в рамките на 600 000 лева на месец, колкото в момента са само заплатите на първия отбор. В началото на годината изпълнителният директор Павел Колев беше заявил, че "санитарният минимум" е 1,5 милиона лева за 30 дни.

Последното голямо орязване на разходите беше през лятото на 2015 година, когато собствеността на Левски премина от Тодор Батков в Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Тримата нови притежатели на мажоритарния пакет акции заявиха, че могат да осигурява по 6 милиона лева на клуба. Година по-късно дяловете им преминаха в Спас Русев и разходите се увеличиха. В началото на 2019 година той оставе Левски в ръцете на Васил Божков.

През лятото Левски ще се раздели с голяма част от чужденците. На "Герена" планират продажбата на Холмар Ейолфсон и Паулиньо. С другите предстои разтрогване на договорите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    4 0 Отговор
    ... вече свърши хубавото време, а дъждът вали..няма публика, няма реклама, няма пари...стига пълните гушите на разни пеликани от африка..
  • 2 Учуден

    9 2 Отговор
    600 хил лв месечно за аматьорски квартален отбор. От къде бе ? И за какво ? Отборчетата от турнира "Каменица" играят по добре и то без пари. Закривааааай ?

    Коментиран от #3

  • 3 ЛЕВСКИ 1914

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Те го закриха ва Цска го няма ФАЛИРА ва.
  • 4 Коментар

    3 0 Отговор
    Дебилният бг футбол е по-зле от всякога!
    Как може имена на национални герои, дали живота си за родината, да бъдат ползвани за имена на отбори???
    Едните псуват Левски, другите Ботев и като погледнеш картинката отстрани, ти се иска тези хора (революционери и герои) да не могат да видят в какво се е превърнала нашата държава!
    От друга страна същността на футбола в БГ е: нагласени мачове, олигархични собственици, корумпирани съдии, корупция в цялото БФС, наркоманизирани гамени се бият, заради самия адреналин, пълен крах уважаеми сънародници!!!
    Каквото е положението в парламента, такова е и във всяко едно звено в държавата ни!!!
    Промяната към по-добро зависи единствено от народа! Докато не се обединим в името на страната ни, нещата ще си продължават по същия начин!!!