15 Август, 2020 19:10 1 879 1

Люис Хамилтън №1 в квалификацията за Гран При на Испания

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • гранд при

Битката между съотборниците в Мерцедес на пистата „“Каталуния“ край Барселона беше много оспорвана и в края Люис успя да надделее над Валтери Ботас с едва 0.059 сек

 Люис Хамилтън №1 в квалификацията за Гран При на Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън спечели днешната квалификация за неделната Гран При на Испания. Битката между съотборниците в Мерцедес на пистата  “Каталуния“ край Барселона беше много оспорвана и в края Люис успя да надделее над Валтери Ботас с едва 0.059 сек.

Хамилтън спечели квалификацията с предпоследната си бърза обиколка в третата фаза, след като не успя да подобри постижението си с последния опит. Същото обаче се случи и с Ботас, което остави финландския пилот на Мерцедес на втора стартова позиция за утрешната надпревара в Испания.

Абониран за третата позиция отново е звездата на Ред Бул Макс Верстапен. Нидерландецът продължава да води своята битка с фаворитите от Мерцедес и ще се опита с по-добро състезателно темпо да им поднесе изненада. Съотборникът му Алекс Албън отново е далеч от темпото, което може да поддържа Макс, и ще стартира от едва шеста позиция.

В отбора на Рейсинг Пойнт по-бързият пилот днес бе Серхио Перес, който утре ще стартира от четвърта позиция. Мексиканецът се върна в болида си след пропуснати две състезания заради два положителни теста за коронавирус. Това обаче не попречи на Чеко, който се справи със съотборника си и син на собственика на тима Ланс Строл. Канадският пилот на „Розовите мерцедеси“ ще опита да обърне развоя на събитията в своя полза в утрешното състезание от пета позиция.

Пилотът на Макларън Карлос Сайнц записа седми резултат. Испанецът бе по-бърз от британския си съотборник Ландо Норис, който остана осми. Пилотът на Ферари Шарл Леклер не успя да продължи доброто си представяне от началото на състезателния уикенд в Барселона и в днешната квалификация остана едва девети.

Напускащият в края на сезона Скудерия Себастиан Фетел очаквано продължи да изпитва проблеми с болида си, въпреки смяната на шасито му, и утре ще се опита да влезе в зоната на точките от 11-а стартова позиция. Подреждането в топ десет допълни пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    2 2 Отговор
    🏆🥇🏅🏆