Last news in Fakti

18 Август, 2020 05:30 2 453 0

Легенда на Манчестър Сити прекрати кариерата си на футболист

  • венсан компани-
  • край на кариерата-
  • манчестър сити-
  • андерлехт-
  • хамбургер

Венсан Компани ще се отдаде на треньорството

Легенда на Манчестър Сити прекрати кариерата си на футболист - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият капитан на английския вицешампион Манчестър Сити - Венсан Компани, официално обяви, че слага край на футболната си кариера. Сега 34-годишният белгиец ще се отдаде изцяло на работата си като старши треньор на Андерлехт.

Преди година защитникът се присъедини към белгийския гранд и съвместяваше функциите на играч и наставник на тима. Малко след началото на сезона обаче той преотстъпи треньорските функции по време на мачовете на Саймън Дейвис, който напусна клуба през февруари.

Франк Веркаутерен го наследи на поста, но според местните медии той е имал разминавания с Компани относно възгледите за бъдещето на отбора и така досегашният бранител вече ще води самостоятелно Андерлехт, който завърши изминалия сезон на осмата позиция в класирането.

Венсан Компани е играл за само три клуба по време на своята кариера. Това са родният му Андерлехт, германският Хамбургер ШФ и Манчестър Сити. Най-дълго време той прекара в английския отбор, за който игра в продължение на 11 години и така се превърна в клубна легенда. Той има 531 официални мача за тимовете, които е представлявал, като е реализирал 31 гола и има 21 асистенции. 

За националния отбор на Белгия Компани записа 89 мача, като в тях се отчете 4 попадения. Той е 4-кратен шампион на Англия и 2-кратен такъв на Белгия. С “гражданите”, освен Висшата лига, е печелил също и Купата на ФА на два пъти, Купата на Лигата четири пъти и “Къмюнити шийлд” на два пъти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА