Last news in Fakti

4 Септември, 2020 17:44 2 261 5

Футболист на Берое: Агентът на Де Бройне ми прецака кариерата

  • конте-
  • берое-
  • агент-
  • де бройне-
  • де костер

"Всичко вървеше добре, но в живота ми влезе Патрик Де Костер", заяви Ибрахима Конте

Футболист на Берое: Агентът на Де Бройне ми прецака кариерата - 1
Снимка: beroe.bg

Футболистът на Берое Ибрахима Конте направи много остро изказване по адрес на агента на Кевин Де Бройне – Патрик Де Костер, срещу когото в момента се води разследване в Белгия и има повдигнати обвинения.

През миналата седмица Де Костер бе задържан от полицията, след като има подозрения, че той е правил фалшификации на документи, пране на пари и укриване на данъци.

„Кариерата ми вървеше добре в Белгия. Направих трансфер в Зюлте Варегем, когато в живота ми влезе Патрик Де Костер“, коментира Конте в интервю за „Walfoot“.

„Той стана мой агент и ме трансферира в Андерлехт. Заплатата ми дори не беше увеличена. Печелех толкова, колкото в Зюлте Варегем. Получих бонус от 15 хиляди евро за подписа с Андерлехт, докато агентът ми си пълнеше джобовете с комисионните от трансфера ми в размер на 1 600 000 евро. Затворих си очите, защото бях в най-големия клуб в Белгия и исках да демонстрирам своите качества“, добавя Ибрахима Конте.

Две години по-късно, гвинейският национал се присъедини към Остенде, след като записа 46 мача за Андерлехт. „Реймс ме искаше под наем, а имах и оферти от други клубове, но Де Костер категорично отказа. Той ме настани при приятеля си Люк Девроа в Остенде. Трансферът бе за малко над милион евро, за да си поделят комисионните отново. Освен това треньорът по това време Ив Вандерхаег не ме искаше...Прекарах три години, като изиграх 23 мача и спечелих по-малко, отколкото в Андерлехт. И тогава все още му вярвах. Той ме манипулираше, казвайки, че съм като втория му син след Де Бройне и съм част от семейството му. Когато други агенти дойдоха и ми предлагаха да подпиша с тях, той ми разказваше за Катар и даваше красиви обещания. Но Патрик Де Костер прецака кариерата ми“, продължава футболистът на Берое.

„На 29 години никога не съм си мислил, че ще играя в България с цялото ми уважение към тази красива страна. В един момент нямах никакъв контакт с Де Костер. Той не ми отговаряше на обажданията. Затова реших да прережа мостовете си с него. След първия ми добър сезон в Берое, той веднага се опита отново да се свърже с мен. Блокирах го веднага! Той просто се интересува от парите и предаде доверието ми. Не съм изненадан от това, което се случи с него.“

„Гледам позитивно на моя период в Берое. Играя отново футбол и се забавлявам. От началото на настоящия сезон вкарах 2 гола и имам асистенция. Печеля повече, отколкото в Белгия, но по-важното е, че съм щастлив. Завръщане в Белгия? Защо не, мисля, че мога да помогна на всеки отбор. Сега съм амбициран да постигна нещо сериозно с Берое“, каза още Ибрахима Конте.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добро утро!

    0 0 Отговор
    Агент няма как да си напълни джоба с честен труд!
  • 2 Дано и другите футболисти

    0 0 Отговор
    по-скоро да се поучат и да не ги водят комисионери за носа
  • 3 човек от село

    7 4 Отговор
    За мен най-интересното в статията е,че белият като снежинка Ибрахима Конте във Берое взима повече пари отколкото в Белгия!
    А Берое се издържа от трупащата вяка година десетки милиони загуба
    държавна Марица!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Заралия

    1 1 Отговор
    Селянин, гледай си дворчето и животните и не се напъва да мислиш!