Last news in Fakti

18 Септември, 2020 16:33 1 667 1

Тиаго Алкантара се сбогува с Байерн Мюнхен

  • алкантара-
  • байерн мюнхен-
  • сбогуване-
  • решение-
  • кариера-
  • ливърпул-
  • трансфер

"Това е най-трудното решение в моята кариера", заяви халфът, който ще заиграе за Ливърпул

Тиаго Алкантара се сбогува с Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Байерн (Мюнхен) Тиаго Алкантара се сбогува с клуба чрез видео и писмено изявление, които публикува в социалните мрежи. След седемгодишен престой на “Алианц Арена” испанският национал е пред трансфер в Ливърпул.

Ето и цялото обръщение на Тиаго:

“Да, това е най-трудното решение в моята кариера. Реших да затворя тази глава в този прекрасен Клуб. Клубът, в който израснах и се развих като играч през последните 7 години.

Победи, успехи, моменти на удоволствие, както и някои трудни периоди. Но това, от което се гордея най-много, е, че пристигнах в Мюнхен като млад човек, изпълнен с мечти, и го напускам изцяло удовлетворен и идентифициран с Клуб, история, философия, език и култура. Тук се научих как да обичам и да уважавам традиция, с която сега се сбогувам, но никога няма да забравя: Миа Сан Миа.

Аз и моето семейство изживяхме невероятни моменти в града, на клубната база и, разбира се, на обичаната от нас “Алианц Арена”. С вас, моето семейство от Байерн, които се отнасяхте с мен толкова добре и ме обичахте във всяка една секунда.

Моето решение е изцяло свързано със спортния аспект. Като футболист, аз искам и се нуждая от нови предизвикателства, за са се развия, както направих тук.

Байерн винаги ще бъде моят Дом.
Вечни благодарности към Байерн!”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fen

    1 1 Отговор
    Добре дошъл в най-добрия отбор!
    Ще се мачка и този сезон. МУхахаа