26 Септември, 2020 08:27 2 014 0

ЦСКА 1948 с разгром, биха последния Етър (ВИДЕО)

  • цска 1948-
  • етър-
  • футбол

По този начин софиянци изпревариха Монтана и вече се намират на девето място във временното класиране с актив от 9 точки

ЦСКА 1948 с разгром, биха последния Етър (ВИДЕО) - 1

Новаците в елита от ФК ЦСКА 1948 тушираха напрежението в своите редици след важен успех в Първа лига. В двубой от петъчната програма на седмия кръг, селекцията на Красимир Балъков очаквано надви последния Етър с разгромното 5:1. "Червените" подсигуриха трите точки след отлично първо полувреме, когато вече се бяха разписали Камбуров, Александров и Русев.

През втората част столичани не спряха с атаките, а това им спомогна и за реализирането на още две попадения чрез Русев и Галин Иванов. По този начин софиянци изпревариха Монтана и вече се намират на девето място във временното класиране с актив от 9 точки.

Почетният гол за Етър пък реализира Милчо Ангелов от дузпа в края на първата част. "Виолетовите" обаче изиграха много слаб мач в защита, като разочароващ дебют направи испанският централен бранител Пако Пуертас. Великотърновци продължават да търсят своята първа точка за сезон 2020/21.

ФК ЦСКА 1948 стартира срещата една идея по-активно. Селекцията на Красимир Балъков заложи на атаки по фланговете, но центриранията към Камбуров не се превърнаха в нещо опасно за Анатоли Господинов.

"Болярите" сякаш не се нагодиха към първоначалния устрем на съперника и в петата минута резултатът заслужено бе открит. Александър Александров подсигури поредно центриране в полето на Етър, където Мартин Камбуров този път надскочи двама от централните защитници на великотърновци и с глава остави без адекватна намеса вражеския вратар.

Футболистите на Етър трябваше да чакат до 12-ата минута, когато се застояха малко по-дълго в половината на опонента. Възпитаниците на Петко Петков дори изпълниха и корнер, който не бе отигран по възможно най-добрия начин от младия Стелиян Добрев.

ФК ЦСКА 1948 методично увеличаваше своята преднина. В 20-ата минута втори гол падна в мрежата на Етър. Сашо Александров отново влезе в ролята на асистент, след като пусна прецизен извеждащ пас за Денислав Александров. Атакуващият играч на "червените" се измъкна между Купенов и Пуертас, след което с хладнокръвен изстрел опъна мрежата на Господинов.

Новото попълнение на Етър - Пако Пуертас изпъкна в положителен аспект с настъпването на 29-ата минута. Само премерената намеса на испанеца не позволи на Мартин Камбуров да засече поредно центриране, този път отляво. Пробивът беше дело на разписалия се малко по-рано Денислав Александров.

Добра възможност се откри пред Мартин Камбуров да реализира своя гол №2 в този двубой. Звездата на ФК ЦСКА 1948 изпълни пряк свободен удар, при който реши да заложи на силен шут във вратарския ъгъл. Господинов донякъде очакваше подобен развой на ситуацията и съумя да избие в корнер.

Интригата в късния петъчен двубой сякаш приключи в 42-ата минута. Денислав Александров отново се измъкна от разсеяната отбрана на Етър и остана сам срещу Господинов. Крилото на ФК ЦСКА 1948 реши да действа комбинативно и под плонжа на стража пусна за включилия се Георги Русев, който не изпусна изгодното положение и се разписа за класиката.

Миг на разсеяност сложи капката катран в перфектното първо полувреме на ФК ЦСКА 1948. Последната атака за полувремето на Етър завърши с центриране за Преслав Боруков. Нападателят остана под топката, но незнайно защо, Лазар Марин от "червените" редици реши да спира топката с ръка, а това бе отлично видяно от главния съдия Ел Хатиб. Отсъдената дузпа беше точно реализирана от Милчо Ангелов, въпреки че Даниел Наумов хвана ъгъла.

Втората част стартира по добре познат начин. Етър беше близо до инкасирането на гол №4, след като Галин Иванов получи достатъчно пространство, за да напредне с топка в крака и отправи удар, принудил стража на гостите да прави решително спасяване.

В 56-ата минута двата отбора си размениха по едно добро голово положение. Първото бе за домакините, когато бранителят Венци Василев стреля доста нестандартно, кълбото придоби странна траектория и премина опасно близо до далечната греда на "замръзналия" Господинов. В ответната акция етърци бяха близо да се разпишат, след като Боруков демонстрира физическа мощ и се пребори за отправянето на шут, облизал външната част на мрежата на Наумов.

ФК ЦСКА 1948 продължи да се забавлява на терена и се поздрави с ново попадение. Денислав Александров пусна извеждащо подаване за Камбуров, който въпреки годините си, бе по-добре позициониран и бърз от испанеца Пако Пуертас. Падайки, таранът успя да прокара топката под плонжа на Господинов, за да може Русев да вкара на празна врата.

Представянето в отбрана на Етър продължи да бъде под всякаква критика и ФК ЦСКА 1948 стигна до пети гол. Мартин Камбуров имаше перфектната възможност да се доближи още по-близо до головия рекорд на Петър Жеков, но този път Господинов сътвори спасяване с крак. Шанс за добавка обаче се откри пред Галин Иванов, който със силен шут покачи до 5:1.

До края срещата просто се доиграваше и така "червените" заслужено се поздравиха с втората си победа от началото на сезона.

В следващия кръг на ФК ЦСКА 1948 предстои ново домакинство, този път на Ботев (Пд). Етър ще търси първи точки срещу ЦСКА на "Ивайло".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА