Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 21:35 2 933 0

Зеедорф: Кристиано Роналдо е способен да изравни рекорда ми

  • футбол-
  • кристиано роналдо-
  • кларънс зеедорф-
  • ювентус

До момента португалецът има трофеи с Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, а сега е част от италианския шампион Ювентус

Зеедорф: Кристиано Роналдо е способен да изравни рекорда ми - 1

Бившият нидерландски национал Кларънс Зеедорф смята, че Кристиано Роналдо може да изравни постижението му от титли в Шампионската лига по футбол с три различни отбора. До момента португалецът има трофеи с Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, а сега е част от италианския шампион Ювентус. Зеедорф е единственият футболист в историята с трофеи от ШЛ с три различни клуба. Той ги спечели с Аякс, Реал Мадрид и Милан.

"Ще бъде много приятно Кристиано Роналдо да изравни рекорда ми. Това не е нещо лошо, защото все пак ще си остана първият футболист в историята с три трофея от Шампионската лига. Рекордите се записват в книгите, за да бъдат изравнявани и подобрявани, а Юве определено винаги е бил кандидат за купата. Както съм казвал и преди, ако Роналдо си запази мотивацията и представянето на терена, то той ще може да го направи. Защо не?", заяви нидерландецът в интервю за goal.com.

Зеедорф смята, че Роналдо и Лео Меси от Барселона могат да продължат да печелят "Златната топка", въпреки че са съответно на 35 и 33 години. Бившият халф продължи: "Ако са здрави и мотивирани, те ще останат на това високо ниво. Няма причина да не бъдат и не се съмнявам в това. Въпросът е дали някои от новото поколение могат да ги настигнат. Ето това искам да видя, защото Кристиано и Меси го правят в последните 12-13 години без прекъсване.

Има достатъчно други футболисти, които са на крачка от тях и са способни да направят въпросната крачка. Неймар направи добър сезон и може да направи още по-добър, но има и хора на това ниво, които не са нападатели. Кевин Де Бройне е отличен пример. Мога да говоря и за Еден Азар, който спокойно може да играе на това ниво, но и при него всичко се отнася до мотивацията. Ромелу Лукаку също бе фантастичен, а през този сезон дори изглежда по-добре от миналия. Може и да забравям някого. Роберт Левандовски свърши страхотна работа миналия сезон, Филипе Коутиньо също, както и много други. Садио Мане, Мохамед Салах...

Всичко зависи от постоянството, което сме свикнали да виждаме при Меси и Роналдо. Кристиано дава отличен пример за всички футболисти, че могат да държат високо ниво през целия сезон и че това е до голяма степен психологически фактор. Шампионите живеят и играят с мотивация и целеустременост. Надявам се да му се радваме още дълго време”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА