Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 10:47 1 943 1

ФИФА ще поиска закриване на Лигата на нациите

  • фифа-
  • лига на нациите-
  • футбол-
  • арсен венгер

Никой няма нужда от турнир като Лигата на нациите, чиито правила са неразбираеми

ФИФА ще поиска закриване на Лигата на нациите - 1
Снимка: БГНЕС

Световната футболна централа ще поиска закриване на Лигата на нациите. Това разкри Арсен Венгер, който от няколко години е в Комисията за развитие на футбола към ФИФА.

"Никой няма нужда от турнир като Лигата на нациите, чиито правила са неразбираеми.

Ако излезете на улицата и попитате какви са правилата, много малко хора ще ви отговорят. Безсмислено е. Трябват ни големи турнири.

Квалификациите ще се играят през октомври, а самият турнир ще се състои през юни. Така ще е по-атрактивно, както за телевизиите, така и за спонсорите.

Модулът може да бъде като този във финалната фаза на Шампионската лига, който се състоя в Лисабон", каза Венгер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юнаци

    13 0 Отговор
    Преди този турнир, националните отбори играеха приятелски мачове в свободните от квалификации дати, а сега играят в някакъв турнир, който също може да осигури класиране на финали и е по-интересно от приятелските мачове, които само объркват тотото на хората.
    От друга страна, колкото по-малко официални мачове има, толкова по малко ще се излагат бг националите.