Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 13:00 1 641 0

Дидие Дешан доволен от защитата: Успяхме да неутрализираме Роналдо!

  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • дидие дешан-
  • португалия-
  • франция-
  • контрола

Доволни сме, че не видяхме твърде много от качествата Кристиано

Дидие Дешан доволен от защитата: Успяхме да неутрализираме Роналдо! - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на Франция Дидие Дешан заяви, че е щастлив от факта, че публиката не е видяла твърде много от Кристиано Роналдо снощи при равенството 0:0 с Франция в мача от Лигата на Нациите.

Роналдо отправи общо три удара за 90 минути игра, но за пореден път не успя да вкара гол срещу този съперник и така се изправя пред пет поредни безплодни мача срещу Франция.

А четири дни по-рано португалците изиграха още едно нулево равенство- в контролна среща с Испания. Но въпреки това, те са на върха в своята група в турнира Лига на Нациите.

От друга страна Дешан е доволен, че най-после тимът му завърши със суха мрежа, след като допусна попадение в предишните си два мача.

"Винаги можем да се справим по-добре, особено когато срещу нас имаме качествен противника. Те вземат предпазни мерки като нас по отношение на играчите ни, както и ние направихме това за Кристиано. Доволни сме, че не видяхме твърде много от качествата му”, каза Дешан пред телевизия М6.

"Понякога движенията на футболистите не са правилни, понякога подаването също идва малко късно. Но като цяло защитата и полузащитата се представиха доста добре. В последната фаза трябва да бъдем по-добри, за да можем да спечелим мача, дори и след като те са имали шанса също да го правят и още статични положения.

"Знаех, че Португалия е страхотен отбор, и това го видяхме тази вечер. По-добре е, когато има голове в мача, но високото качество на един мач не е само атаката.

Получи се един солиден мач, много тактически. Смятам, че ние бяхме по-добри през второто полувреме. Нашият отбор имаше по-сериозен контрол върху топката, но положенията бяха и в двете посоки. Резултатът можеше да се промени, защото имаше класа и в двете посоки.

"Петлите" започнаха с трима в полузащитата, като това бяха Н'Голо Канте, Пол Погба и Адриен Рабио, а Антоан Гризман беше малко по-напред. Дешан вярва, че и четиримата са изиграли решаваща роля и това е позволило на Франция да диктува играта.

"Няма да отделям играта на Гризман от другите трима. Тези трима души, които бяха пред защитата бяха много ефективни, така че и Гризман трябва да бъде добавен към тях, доволен е Дешан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА