Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 05:15 1 506 2

Боатенг: Защо да не изградим една нова ера в Шампионската лига?

  • байерн мюнхен-
  • шампионска лига-
  • трофеи-
  • защита-
  • боатенг-
  • състав-
  • качество

"Не смятам, че има много отбори, които могат да се похвалят с качеството, което ние в Байерн Мюнхен имаме", смята защитникът на баварците

Боатенг: Защо да не изградим една нова ера в Шампионската лига? - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Байерн (Мюнхен) трябва да защити всички титли, които спечели през 2020 година. На това мнение е централният защитник Жером Боатенг. Баварците изглеждат като фаворит номер 1 за девета поредна титла в Бундеслигата и нов триумф в турнира за Купата на Германия, но в Шампионската лига единствено Реал Мадрид е успявал да вдигне трофея последователни пъти, като това се случи три пъти между 2016 и 2018 година. Въпреки това, опитният бранител вярва, че той и съотборниците му имат сили да изравнят подобно постижение.

"Защо да не изградим една нова ера в Шампионската лига с младия състав, който имаме?", каза Боатенг пред "Кикер". "Няма да ни бъде лесно, но с изключение на 2019 година винаги успяваме да стигнем далеч в турнира в последните години. Не смятам, че има много отбори, които могат да се похвалят с качеството, което ние имаме", допълни световният шампион с Германия от 2014 година.

Според Боатенг Ливърпул, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Барселона и евентуално Ювентус могат да бъдат единствените препятствия на пътя на "баварската машина". "Надявам се да мога да остана на терена максимално дълго време. След края на кариерата ми обаче не смятам да ставам треньор. Това е по-стресиращо дори от това да си футболист. Иска ми се да мога да прекарвам повече време със семейството ми", допълни Боатенг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    2 1 Отговор
    Преди малко,станах и погледнах ковид портал.....Днес яко ще плашите и на смъртни сте го докарали 23ма и на заразени 13,587%....днес ви е паднало,НО КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА!
  • 2 KEШ

    0 0 Отговор
    Няма по-хубав формат от онзи допреди т.нар, "Шампоинаска лига", а имвнно КЕШ - Купа на европейски ШАМПИОНИ! Шампиони на съответните страни, а не както е сега класирали се на 3, 4 5 място в Германия или Испания и играят даже печелят трофеи. Всичко е направено в интерес на парите и на богатите страни и клубове. Всяка година напролет почти едни и същи отбори оставт и тук там някой -по-посредствен до четвъртфинал! Нашите отбори почват още от края на юни, минават през кавлификационни кръгове, за да имат право да започнат да участват (!?) а поставените по право започват септември. Справедливо ли е? Така никога няма да имаме шанс да пистигнен нешо като в славното ни минало преди 30-40-50 год!