17 Октомври, 2020 09:08 2 273 1

Сантос разтрогна с Робиньо заради 9-годишна присъда за изнасилване

  • рониньо-
  • сантос-
  • футбол-
  • дело-
  • изнасилване-
  • съд

Инцидентът е станал в дискотека в Милано, където бразилецът и пет негови приятели са изнасилили 22-годинишна жена от Албания

Сантос разтрогна с Робиньо заради 9-годишна присъда за изнасилване - 1
Снимка: БГНЕС

Емоционалното завръщане на бившия бразилски национал Робиньо в Сантос трябваше да означава, че нападателят ще приключи кариерата си в своя роден клуб, но той напусна без да е изиграл дори един мач. Двете страни подписаха договор до февруари само преди 6 дни, а днес го прекратиха по взаимно съгласие.

Причината е, че Робиньо е подсъдим по дело за участие в групово изнасилване. През 2017 година той беше осъден на 9 години затвор от италиански съд. Обвинението е за престъпление от 2013 година. Инцидентът е станал в дискотека в Милано, където бразилецът и пет негови приятели са изнасилили 22-годинишна жена от Албания.

Робиньо се възползва от правото си на обжалване, а основната причина да не е в затвора, е, че в Бразилия действа закон, който забранява екстрадицията на нейни граждани при каквито и да е условия. Това ще рече, че дори присъдата да остане каквато е, южноамериканската нация ще трябва да промени законите си, за да може да изпрати Робиньо в Италия - нещо, което едва ли ще се случи.

Завръщането на 36-годишния нападател в Сантос не беше посрещането радушно нито от феновете, нито от спонсорите на клуба. Въпреки че се съгласи да играе само за 230 евро месечно, бившият футболист на Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан, Гуанджоу Евъргранде, Атлетико Минейро, Сивасспор и Истанбул Башакшехир разтрогна договора си и четвъртият му престой в Сантос приключи безславно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц тц

    2 1 Отговор
    Е бива ли така да развалят кариерата на човека, заради алчност да му лапнат парите. Па тия жени по клубовете ще изкарат, че всички мъже са лоши, само те са свети води. А иначе парите видиш ли - лошите мъже ги изкарват, а те милите си взимат наготово от присъди.