Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 12:45 10 624 18

Гардиън: Бербатов е роден в украинския Благоевград и ритал свински мехур вместо топка!

  • футбол-
  • димитър бербатов-
  • -
  • манчестър юнайтед-
  • алекс фъргюсън

Звездата на българския футбол говори с откровение за отношенията си с Фърюгсън

Гардиън: Бербатов е роден в украинския Благоевград и ритал свински мехур вместо топка! - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайстор №1 на България Димитър Бербатов даде ексклузивно интервю за британския "Гардиън", в което коментира един от най-тежките моменти в кариерата си - финалът в Шампионската лига през сезон 2010/2011 срещу "Барселона", когато бе оставен извън групата от мениджъра на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън.

В материала на "Гардиън" се споменава, че Бербатов е роден в украинския град Благоевград. Освен това, цитират книгата му, в която пише, че звездата ни, заедно с брат си са ритали свински мехур, защото нямали топка. Това разбира се е далеч от истината, тъй като на всички е известно, че през 80-те години на миналия век българските деца нямаха проблем да си купят истинска футболна топка.

Бербатов сподели, че приел със смесени чувства признанието на легендарния треньор, че е допуснал грешка и съжалява. Сега двамата са в добри отношения, а Фъргюсън веднага се съгласил да напише предговора на автобиографичната книга на Бербатов "По моя начин".

"Когато за първи път прочетох какво е написал, го приех със смесени чувства. Трябва да си много силен характер, за да кажеш "Аз съжалявам". Самият факт, че той го направи, показва какъв човек е сър Алекс. Думите му ме накараха да се почувствам добре. И все пак, не мога да отрека, че не съм изненадан, защото винаги съм вярвал, че имах място в онзи отбор и в конкретния мач. Но сега това е в миналото, а не можем да върнем времето назад.", споделя Бербатов.

Тогава "червените дяволи" отстъпиха с 1:3 на "Уембли", а Майкъл Оуен, избран пред Бербатов, остана неизползвана резерва. При напускането на "Юнайтед" през 2012 г. Бербатов не се сбогувал с Фъргюсън. Но сега, когато обмисля да се заеме с треньорство, бившият нападател осъзнава, че един ден ще му се наложи да разочарова футболисти.

"Знам, че ако отборът ми стигне до финал, ще трябва да направя същото. При това с повече от един играч. Опитвам да гледам на всички тези неща от друг ъгъл - като мениджър."
"Със сър Алекс сме в добри отношения. Няма за какво да му прощавам. Никога не съм изпитвал лоши чувства към него. Просто бях разочарован от решението, което взе. Първоначално реагирах импулсивно, бях много разстроен. Но с течение на времето започнах да го разбирам."

"При всичко казано досега, ако можех да изиграя отново един мач, това щеше да бъде именно финалът в Шампионската лига през 2011 г. В онзи сезон бях голмайстор на "Юнайтед" и завърших кампанията като един от двамата най-резултатни във Висшата лига. Бях в страхотна форма и имах чувството, че мога да отбележа при всеки удар. Мисля, че можех да помогна на отбора."

Бербатов остави своята следа във Висшата лига с екипите на "Юнайтед", "Тотнъм" и "Фулъм", за които вкара общо над 100 гола. В Англия обаче често понасяше критики, че не полага достатъчно усилия на терена. Това поражда въпроса дали на Острова разбираха стила на Бербатов.

"Някои - да, други - не. Част от тях започнаха да го разбират и оценяват, когато вече не бях там. Аз останах верен на моя игрови стил, на истинктите ми. Това има значение за мен. Във всеки клуб играх моя футбол. Имах късмета да попадна на мениджъри, които ме оставяха да бъда себе си. Никой не ме е карал да променям начина си на игра... Не съм ги смятал, но мисля, че красивите ми голове са повече от грозните."

В материала на "Гардиън" се споменава, че Бербатов е роден в украинския град Благоевград. Освен това, цитират книгата му, в която пише, че звездата ни, заедно с брат си са ритали свински мехур, защото нямали топка. Това разбира се е далеч от истината, тъй като на всички е известно, че през 80-те години на миналия век футболът в България е бил доста развит и се е доближавал до големите величия в този спорт в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    39 2 Отговор
    Топки много,ама свински мехури няма вече.Чумата изби свинете.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еххххх

    30 3 Отговор
    И после нестига това, но ние сме расисти и въобще ако не бяха свинските мехури нямаше кво да ритаме. То и затова падаме от Англия с6-0 защото са ни слаби мехурите, а и топка не сме виждали. Нестига това ами и живеем в Украйна майна.
  • 4 Знаещ

    48 0 Отговор
    То, не стига, че и народът им е зле на тия колонизатори, но и журналята им неграмотни. И тия са пример за култура и маниери. Да се махаме от тая сган докато е време.
  • 5 Грейс

    11 10 Отговор
    Този заслужава да го ритаме ние, вместо свински мехур. Малииий, откъде ги вадят тези лъжи бе! Мале, Мале, а майка му някое сви... медицинско у-ще ли е завършила и в сви... б-ца е работила.
  • 6 Георгиев

    34 16 Отговор
    Бербатов, когато ти започна да риташ, България беше ходила на 3 световни. В България имаше работнически, ученически, студентски и войнишки първенства по футбол. Всяко село имаше отбор, който участваше в окръжните групи. Имаше зонални групи, 2 Б групи и 1 А група. Всички тези със свински мехури ли са ритали. Може ли да си толкова долен лъжец, не те ли е срам.

    Коментиран от #12, #17

  • 7 Хон Гил Дон

    24 3 Отговор
    Бербатов ритал свински мехур, а Баце ял филии с мас и ритал топка със скъсани гуменки. Изводът: Ако искаш да успееш в живота, ритай свински мехур и яж свинска мас!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ййййййййеййй

    19 0 Отговор
    Дедите на Бербатов са били в земите на Украйна преди 1400 години. Много на зад са се върнали в историята и родословното му дърво.
  • 11 Стига де

    8 0 Отговор
    Отредено е твърде много място за глупости.
  • 12 Съдията Дред

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиев":

    В грешка си, преди да почне да рита Бербатов , България е ходила на 5 световни първенства - Чили 1962, Англия 1966, Мексико 1970, ФРГ 1974 и пак Мексико 1982. И Първите 4 бяха първенства с по 16 отбора, само 8 от Европа. Спомени и мечти.

    Коментиран от #16

  • 13 цербер

    23 0 Отговор
    Бербатов е роден в украинския град Благоевград според английските тъпаци.

    Коментиран от #14

  • 14 3кй32й

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "цербер":

    АНГЛИЙСКИ е достатъчно. Че са тъпаци се разбира от самосебе си.
    Вс едно да кажеш "тъпи тъпаци" . Казваш му "англичанин" и няма нужда да го обиждаш повече.
  • 15 баиуй

    10 1 Отговор
    тия англичани като са тьпи, Бербо не може ли да ги поправиили на ного толкоз му е акьла
  • 16 Анонимен

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Съдията Дред":

    Ти си в малка грешка, вторият път в Мексико беше 1986г
  • 17 чичо

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиев":

    Ти можеш ли да четеш , или не си много умен ! Прочети цялата статия и се опитай да разбереш , кой е писал че Бербатов е ритал свински мехур и е роден в Украйна! Помъчи си сивото вещество!
  • 18 Таран

    7 0 Отговор
    Гунди им е майстора на Англичаните!