27 Октомври, 2020 15:58 1 938 5

Пореден скандал в родните щанги

  • коджабашев-
  • вдигане на тежести-
  • избори-
  • общо събрание-
  • опозиция-
  • бойкот-
  • скандал

Опозицията ще бойкотира утрешното Общо събрание на федерацията

Пореден скандал в родните щанги - 1
Снимка: БГНЕС

Опозицията в родните щанги ще бойкотира утрешното Общо събрание на федерацията, което ще се проведе в хотел „Диана 3“. Това заяви за „Мач Телеграф“ лидерът на недоволните от сегашното управление Антон Коджабашев, който е трикратен световен и европейски шампион и бивш президент на федерацията.

Както е известно, преди малко повече от два месеца бе внесена подписка от опозицията за свикване на извънредно общо отчетно-изборно събрание. Под документа бяха подписите на 12 от лицензираните тогава 31 клуба в страната, което означаваше, че законовото изискване за поне 1/3 желаещи свикване на най-висшия форум е спазено.

Малко по-късно федерацията ни разпрати покани до клубовете за Общо събрание на 28 октомври от 10:00 часа, в дневния ред, на което са залегнали избор на УС и президент.

Според Коджабашев обаче това събрание ще е опорочено.

„Това ще е фалшиво събрание. Нито един от клубовете, които искат промяна, няма да присъства на него. Ние чакаме съдът да назначи Извънредно събрание. Когато това стане, ще се явим и ще извършим промяната. Сега те ще се самоизберат, ще са самодоволни, но няма да са доволни българите, които години наред гледаха как щангистите ни печелят медали, а сега има само един Божидар Андреев и нищо друго.

Ние няма да оставим нещата така и скоро промяната ще се случи. Сега те най-вероятно ще си лицензират още някой и друг клуб, за да може да има кой да гласува за тях, но и това няма да им помогне“, каза Коджабашев.

Генералния секретар на централата по щанги Борислав Гидиков обаче обясни, че съдът е взел решение и отсъдил в тяхна полза, което означава, че Общото събрание ще е легитимно.

"Доколкото знам, някои от тези клубове от опозицията, които внесоха подписката за събрание през август, вече са се отдръпнали от Коджабашев. Така че не са много тези, които няма да присъстват.

Няма как да е опорочено събранието, защото именно съдът взе решение и отсъди в наша полза. А именно – Общото събрание да е на 28 октомври от 10:00 часа в конферентната зала на хотел „Диана 3“ в София. Президентът на Славия Здравко Стоичков бе внесъл в съда жалба, че не е уведомен за насроченото от нас събрание. Той поиска събранието да се проведе в залата на Славия. Ние обаче занесохме в съда имейлите, с които сме уведомили клубовете, включително и неговия, така че бе отсъдено в наша полза и събранието утре ще е напълно законно", каза Гидиков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В бегето спорт нема

    5 0 Отговор
    Сичко е театър
  • 2 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    Григор Димитров уверено върви към спечелване на срещата си срещу силния руснак ХАчанов!Макар резултата да е накантар 1:0 сет Григор Димитров и 1:0 гейма подава Кхачанов имам усета,че Григор ще го Победи!

    Коментиран от #3

  • 3 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дълбоко Виждащ":

    3:0 Григор Димитров 2сет!
  • 4 Breaking news

    4 0 Отговор
    На летището хванали националния отбор по допинг с щанги
  • 5 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    4:1-втори сет Григор е на 2гейма от спечелване на мача!