Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 10:12 1 713 0

Реал Мадрид бе на косъм от нова грандиозна издънка в Шампионска лига

  • борусия мьонхенгладбах-
  • реал мадрид-
  • равенство-
  • издънка-
  • шампионска лига-
  • каземиро-
  • бензема-
  • тюрам

Мадридчани спасиха точката срещу Борусия Мьонхенгладбах след като изоставаха с 0:2 до 87-ата минута

Реал Мадрид бе на косъм от нова грандиозна издънка в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Рекордьорът с 13 европейски клубни титли Реал (Мадрид) се спаси от втора поредна загуба в Шампионска лига, след като измъкна 2:2 при визитата си на Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от група B на турнира. В другия мач по-рано Шахтьор (Донецк) и Интер завършиха 0:0 в Киев.

В началото на мача Реал имаше инициативата, но трудно преодоляваше добре подредената защита на Гладбах. Пропуски за гостите направиха Бензема и Кроос, а "жребчетата" атакуваха рядко, но по отличен начин. Те поведоха с гол на Маркус Тюрам (33) след извеждащ пас на Аласан Плеа възползвал се от грешка на Рафаел Варан. Попадението бе разгледано с VAR и все пак зачетено. До края на полувремето Реал натискаше, но така и не успя да създаде нещо сериозно.

Минути след почивката Марко Асенсио шутира силно, но в лявата греда. После и удар на Винисиус Жуниор не попадна в целта, а Маркус Тюрам (58) направи кошмара на „кралете“ пълен с втория си гол в мача. Последваха пропуски на Плеа и Щиндъл за домакините, които не успяха да решат нещата в своя полза и съжаляваха в края на срещата. Карим Бензема (87) върна надеждите на Реал с гол за 2:1, а асистиралият му Каземиро (90+3) донесе точката за играчите на Зинедин Зидан след подаване на Серхио Рамос.

Така Реал спечели първа точка, но остава последен в групата, в която лидер е Шахтьор с 4 пред Мьонхенгладбах и Интер с по 2.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА