Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 12:53 6 491 2

Почина един от най-ексцентричните футболни агенти

  • ерик хол-
  • футбол-
  • висша лига

Представлявал е интересите на Денис Уайс, Тим Шерууд, Нийл Ръдък и Пол Уолш

Почина един от най-ексцентричните футболни агенти  - 1

Английският футбол научи трагичната новина за кончината на един от легендарните футболни агенти на Острова. Ерик Хол почина на 73-годишна възраст. Ексцентричният бивш певец и музикален продуцент беше мениджър на някои от големите звезди в ранните години на Висшата лига.

Представлявал е интересите на Денис Уайс, Тим Шерууд, Нийл Ръдък и Пол Уолш. Първият му осъществен трансфер е на Уолш от Лутън в Ливърпул през 1984 г. В последните години от живота си Хол работеше като радио водещ.

Твърди се, че е първият футболен агент, който успява да включи в договора на свой клиент бонуси за изиграни мачове и отбелязани голове. В тази връзка успява да наложи такава клауза и в контракта на Дейв Безънт с Нюкасъл, въпреки че Безънт е вратар!

Осигурява на легендарния Гари Линекер и първия договор за реклама на футболни обувки. През 1997 г. Ерик Хол е обявен за персона нон грата от Тотнъм, тъй като е близък приятел с Тери Венебълс, който съди „шпорите“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.