Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 11:47 2 132 1

Джокович подобрява рекорда на Федерер

  • новак джокович-
  • роджър федерер-
  • тенис-
  • рекорд-
  • тенис на корт

Джокович завърши сезон 2020 като №1 и изравни върховото постижение на Пийт Сампрас

Джокович подобрява рекорда на Федерер - 1
Снимка: БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович ще подобри рекорда на швейцареца Роджър Федерер по брой седмици като лидер в световната ранглиста по тенис на 8 март 2021 година.

Джокович завърши сезон 2020 като №1 и изравни върховото постижение на Пийт Сампрас (САЩ), приключвайки година като водач в класацията на АТР за шести път в кариерата си.

Сърбинът вече е бил лидер в ранглистата в общо 301 седмици, като му остават още десет седмици, за да задмине рекорда на Федерер от 310 седмици.

Това ще стане факт на 8 март, тъй като след края на Финалния турнир на АТР в Лондон снощи вече е сигурно, че Джокович не може да бъде изпреварен дотогава. Той има аванс от 2180 точки пред втория Рафаел Надал (Испания), който обаче може да прибави максимум 1640 точки към актива си до средата на март.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рафата е топ

    3 9 Отговор
    Джоко е мноооого добър, но си е сръбско злобарче