Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 18:11 3 078 0

Манчестър Юнайтед следи изкъсо новия Меси

  • тиаго алмада-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол

Алмада отбеляза четири гола в седем мача за аржентинския Велес Сарсфийлд в родината си през този сезон

Манчестър Юнайтед следи изкъсо новия Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Юнайтед следи тийнейджърът Тиаго Алмада и може да го привлече като алтернатива на Джейдън Санчо. Алмада отбеляза четири гола в седем мача за аржентинския Велес Сарсфийлд в родината си през този сезон и има прозвището „новият Лионел Меси“.

19-годишният футболист е на радара на някои от най-добрите европейски клубове, като Юнайтед е сред неговите ухажори, след като Ед Уудуърд отказа да даде исканата сума от 108 милиона паунда от Борусия Дортмунд за Санчо през лятото.

В Аржентина определят Алмада като „новия Лео Меси“, тъй като е известен със своята теника и бързина, която напомня на шесткратния носител на „Златната топка“.

Тийнейджърът е бил обект на интерес и от Манчестър Сити през лятото, твърди „Manchester Evening News“. Но „гражданите“ са получили само отказ от Велес, който е искал близо 16 милиона паунда, а Алмада в крайна сметка подписа нов договор до 2023 година.

Договорът съдържа клауза за откупуване от 22 милиона паунда, която не се очаква да възпре най-големите европейски клубове, като според „Tuttomercato“ сред заинтересованите тимове са още тези на Арсенал, Интер, Валенсия и Аякс.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА