28 Ноември, 2020 16:44 2 193 2

В мач с много ВАР и две дузпи Брайтън спря Ливърпул

  • ливърпул-
  • брайтън-
  • футбол-
  • висша лига

Двубоят завърши 1:1

 В мач с много ВАР и две дузпи Брайтън спря Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул беше близо до професионална победа срещу Брайтън в мач от десетия кръг на английската Висша лига. "Червените" не блестяха на терена на превъзхождащия ги на моменти опонент, но водеха с 1:0 в добавеното време. Тогава поредната намеса на ВАР, довела до втора дузпа за домакините, спомогна за оформянето на крайното 1:1.

Ливърпул започна по-силно и в началото имаше едно добро положение, ликвидирано от Соли Марч. Последваха добри минути за домакините. В 10-ата минута Аарън Конъли остана съвсем сам, но уцели вратата.

 В мач с много ВАР и две дузпи Брайтън спря Ливърпул
Снимка: БГНЕС

В 18-ата минута Неко Уилямс фаулира Конъли в наказателното поле. За втори път през този сезон Ливърпул имаше късмет, след като съперников играч не уцели вратата от бялата точка. Нийл Мопе стана "антигерой" в случая, стреляйки по земя в аут.

Малко след това Мопе се оказа контузен. Не е сигурно, дали това не стана при пропусната дузпа. Французинът трябваше да бъде заменен от Леандро Тросар.

 В мач с много ВАР и две дузпи Брайтън спря Ливърпул
Снимка: БГНЕС

В 34-ата минута Мохамед Салах получи пас фронтално и в характерния си хладнокръвен стил отбеляза. В употреба беше вкарана "линийката" на ВАР и заради 5 сантиметра попадението беше отменено заради засада.

След почивката в игра влезе Жордан Хендерсън, с което беше усилена нападателната мощ.

В 60-ата минута намиращия се във форма Диего Жота получи топката в наказателното поле, премина през един защитник и стреля фронтално в левия ъгъл на вратата за 0:1.

 В мач с много ВАР и две дузпи Брайтън спря Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Брайтън опита да изравни и стигна до нелоши ситуации за гол. Алисън и защитата бяха на ниво в тези случаи.

В 84-ата минута Садио Мане вкара топката във врата след центриране от фаул, но в този случай засадата беше очевидна.

 В мач с много ВАР и две дузпи Брайтън спря Ливърпул
Снимка: БГНЕС

В 90-ата минута нова намеса на ВАР доведе до втора дузпа за Брайтън. След дълго преглеждане съдията достигна до заключение, че Робъртсън е изритал Уелбек без да играе с топката. Юрген Клоп остана крайно недоволен, но Паскал Грос направи само две крачки и стреля в центъра на вратата за 1:1.

След този успех Ливърпул излезе начело с 21 точки и може да бъде задминат Тотнъм или Челси и Лестър. Брайтън, остана на 16-о място с 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    0 0 Отговор
    Много вар, много нещо! Ама друго си е циментът!!! ;)
  • 2 Аман от ВАР

    0 0 Отговор
    Тоя ВАР само разваля удоволствието от играта. Гледах мача. За четвърт от бутонката - засада. С какво тва дава преднина на нападателя. Първата дузпа - изпросена, ОК. Втората - никаква я нямаше