Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 19:02 1 630 1

Манчестър Сити громи с 5:0

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • висша лига-
  • бърнли

"Гражданите" си играха като "котка с мишка" с редовните си клиенти

Манчестър Сити громи с 5:0 - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити разгроми Бърнли с 5:0 и подобри головата си разлика. "Гражданите" си играха като "котка с мишка" с редовните си клиенти. Рияд Марез вкара първия си хеттрик за Сити, докато Бенжамен Менди и Феран Торес отбеляза пъровите си попадения във Висшата лига.

Играчите на Манчестър Сити не се церемониха много със съперника. Още в шестата минута Кевин де Бройне центрира и Рияд Марез засече топката в мрежата за 1:0.

Манчестър Сити громи с 5:0
Снимка: БГНЕС

Гостите се опитваха да бъдат равностойни, но бяха наказани отново в 23-ата минута. Отново голът беше дело на Рияд Марез. Алжирецът се възползва от грешка на Чарли Тейлър след изпъление на тъч за Сити и навлезе успоредно до малкото поле. Прецизният му удар му в далечния десен ъгъл на вратата нямаше как да бъде спасен.

Манчестър Сити громи с 5:0
Снимка: БГНЕС

В 26-ата минута топката влезе по комичен начин във вратата на Бърнли. Двама играчи на Сити и защитник на Бърнли се сблъскаха и Бейли Пикок-Фарел не можа да улови отскочилата топка до дясната греда Все пак се оказа, че има засада и попдението беше отменено.

В 41-ата минута Кевин де Бройне направи втората си асистенция в мача. Той центрира и Бенжамен Менди вкара страхотен гол от воле. Това беше първо попадение на Менди за Сити.

Манчестър Сити громи с 5:0
Снимка: БГНЕС

През второто полувреме мачът се отвори и дори гостите имаха шансове да вкарат гол.

В 66-ата минута Феран Торес вкара първия си гол във Висшата лига след удар около бялата точка след хубав къс пас на Габриел Жезус.

Голмайсторът беше сменен веднага след попадението от Фил Фодън. Това се оказа много важно за хеттрика на Рияд Марез.

Манчестър Сити громи с 5:0
Снимка: БГНЕС

Три минути по-късно Фодън слезе до аутлинията близо до гредата и центрира, за да може Марез да забие топката във вратата за 5:0.

След това комичен автогол на Бърнли беше отменен от ВАР заради засада.

Манчестър Сити громи с 5:0
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити се изкачи до осмо място с 15 точки, като гражданите имат един отложен мач с Астън Вила, който е другият тим със същия актив.

Бърнли остана със 6 точки на 17-а позиция и просдължава битката си с Фулъм, Уест Бромич и Шефилд Юнайтед за оцеляване в елита. Притеснителното е, че отборът има само 4 вкарани гола от 9 мача.

Манчестър Сити громи с 5:0
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендолета

    0 0 Отговор
    А, точно Бърнли и друг път са ги громили с 5:0