Last news in Fakti

2 Декември, 2020 16:08 4 017 2

Бивш английски национал: Фланелката на Марадона от мача с "божията ръка" не се продава!

  • футбол-
  • марадона-
  • диего марадона-
  • фланелка-
  • стив ходж

Имам тази фланелка от 34 години и никога не съм се опитвал да я продавам

Бивш английски национал: Фланелката на Марадона от мача с "божията ръка" не се продава! - 1

Стив Ходж е изкарал цяла седмица в опити да откаже продажбата на фланелката, носена от Диего Марадона по време на паметния 1/4-финал между Аржентина и Англия на Мондиал' 86. Бившият английски национал е на мнение, че екипът на легендарния аржентинец не трябва да се продава.

58-годишният Ходж си размени тениската с Марадона след поражението на "трите лъва" с 1:2 срещу "гаучосите" на стадион "Ацтека" в Мексико Сити. В този двубой Диего Марадона реализира попадение с ръка, което по-късно нарича гол с "божията ръка", а след това се разписва и за 2:1 в полза на Аржентина.

"Имам тази фланелка от 34 години и никога не съм се опитвал да я продавам. Много ми харесва това, че я притежавам. Има наистина огромна сантиментална стойност. Хора постоянно ме търсят по различни начини заради тази фланелка, но тя не се продава", заяви Ходж пред Би Би Си Радио Нотингам".

За момента екипът на дон Диего от въпросния двубой се намира в Националния футболен музей в Манчестър.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион

    11 0 Отговор
    Тя реално няма цена! Човека се бе превърнала в религия преживе!
  • 2 Е това е!

    11 0 Отговор
    Евала сър, ГОЛЯМ СИ 👍