Last news in Fakti

4 Декември, 2020 19:08 1 726 4

Етър шокира Черно море и се отлепи от последното място

  • черно море-
  • курьор-
  • пропуск-
  • етър-
  • класиране-
  • изненада-
  • боруков

"Болярите" спечелиха с 1:0, Курьор се отличи с фрапантен пропуск

Етър шокира Черно море и се отлепи от последното място - 1
Снимка: БГНЕС

Етър спечели гостуването си на Черно море с 1:0 и за първи път през сезона се отлепи от последното място в класирането. Голът с цената на три точки реализира Преслав Боруков в 34-ата минута.

Първият половин час от двубоя предложи здрава битка по терена и никакви положения пред двете врати. В 30-ата минута Милчо Ангелов от "виолетовите" опита мерника си с глава, но изстрелът на бившия нападател на ЦСКА беше слаб и не затрудни изобщо вратаря Георги Георгиев.

33-ата минута Леандро атакува отляво наказателното поле на Етър, където падна след контакт с Кольо Станев. Реферът Петър Костадинов обаче прецени, че няма основание да даде дузпа, въпреки протестите на домакините.

В следващата минута събитията се пренесоха в половината на "моряците". Центриране от фаул и суетня пред домакинската врата позволи на Боруков да накаже с глава Георгиев за 1:0.

Второто полувреме започна с натиск на варненския състав, който започна да плете атака след атака към пеналтерията на "болярите". В 62-ата минута голмайсторът Матиас Курьор направи уникален пропуск, който не се вижда всеки ден. Нападателят получи подаване от Илиан Илиев - Младши, но от метър-два прехвърли по невероятен начин вратата. Малко след това последва сериозен пропуск и на Стефан Велев.

В 85-ата минута Курьор отново се размина с гола от чиста позиция - този път от границата на вратарското поле, стреляйки с глава покрай целта. След секунди беше отсъден фаул срещу Илиев на границата на наказателното поле. Повторенията показаха категорично, че съдийското решение е грешно, защото нарушението е в пеналтерията, а не отвън.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    6 2 Отговор
    Етър играят отлично и ще е закономерно да не изпаднат. Това е отбор с традиции и с публика от най-красивия Български и Исторически град. Стадион "Ивайло" е в топ 5 на клубните стадиони у нас. Александър Томаш, Косьо Мирчев и Тодор Кючуков с помоща на Бербатов могат да направят чудеса във Велико Търново! Успех на Етър!
  • 2 Запознат

    3 3 Отговор
    За мен Ботев, Етър и Левски тр да са водачи в класирането, заради имената и символиката, които носят.
  • 3 ФЪН

    2 1 Отговор
    за тия комедиянти детектор на лъжата нямали да има, издъниха рекламата зад вратата......... и за треньора, и за съдията !!
  • 4 хаха

    0 0 Отговор
    Не виждате ли че Боко Тиквата натиска където са гърбави кметовете да вървят и футболните им отбори - това щяло да го направи пак управленец на народа беден.