Last news in Fakti

6 Декември, 2020 19:44 1 770 4

Мик Шумахер стана шампион във Формула 2!

  • мик шумахер-
  • шампион-
  • формула 2

От следващия сезон той ще кара във Формула 1 за отбора на Хаас

Мик Шумахер стана шампион във Формула 2! - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мик Шумахер, син на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, стана шампион в шампионата във Формула 2.

Във втория старт от заключителния етап в Бахрейн на пистата "Сахир" Шумахер от отбора на "Према", имаше проблеми с болида и завърши едва 18-и, но неговият основен конкурент за титлата Калъм Айлът от Великобритания завърши 10-и и не успя да догони Шумахер в генералното класиране.

Победа в старта постигна индиецът Джехан Дарувала, втори завърши неговият съотборник в "Карлин" - японецът Юки Цунода, а трети е британецът Дан Тиктъм от DAMS.

Мик Шухамер от следващия сезон ще кара във Формула 1 за отбора на Хаас.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    5 3 Отговор
    Хаас или хаа
  • 2 Ицо

    4 7 Отговор
    Не знам защо, но съм свикнал, като чуя, че някой е стана шампион в даден спорт да си представям как той доминира над съперниците си. Някак смешно и несериозно ми звучи "станал шампион завършвайки на 18-та позиция". Да е живо и здраво момчето, дано постигне много успехи във Ф1. Дори да не достигне тези на баща си, поне да са по-достойни.
  • 3 Митко

    5 0 Отговор
    Браво, наистина трябва и талант, но най-важното е да имаш гръб и късмет.
    Още е млад, но се надявам да започне да го къса онзи зеленичкия с плитките

    Коментиран от #4

  • 4 Самолет # 5

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Митко":

    Най-накрая потенциална звезда. Време е да спре да се фаворизира един обикновен негър с необикновена кола.