Last news in Fakti

6 Декември, 2020 20:19 1 198 0

''Лисиците'' попариха Шефилд Юнайтед в края

  • лестър-
  • шефилд юнайтед-
  • 2:1-
  • английска висша лига

Джейми Варди отново се превърна в герой за Лестър

''Лисиците'' попариха Шефилд Юнайтед в края - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС/АРХИВ

Лестър спечели с 2:1 гостуването си на Шефилд Юнайтед в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Головете за гостите бяха дело на Перес и Варди, а Макбърни бе точен за домакините.

В деветата минута Джейми Варди нахлу в наказателното поле, но опитът му за гол намери дясната греда.

В 24-ата минута обаче нямаше прошка. Айосе Перес бе на точното място в точното време, за да засече топката след рикошет и откри за „лисиците“ – 0:1.

Само 120 секунди по-късно „остриетата“ реагираха като опарени. Оливър Макбърни се извиси над всички след ъглов удар, изпълнен от Джон Лундстрам и матира Шмайхел в левия ъгъл.

В продължението на първата част Джеймс Мадисън също удари дясната греда, лишавайки тима си от шанса да поведе точно преди почивката.

През второто полувреме нямаше много на брой чисти положения, но опитът на Лестър им позволи да измъкнат крайния успех. В 90-ата минута 33-годишният Джейми Варди бе изведен сам срещу Рамсдейл от Мадисън, спринтира и с безкомпромисен и техничен изстрел донесе ценните три точки за шампионите от 2016 година.

По този начин момчетата на Брендън Роджърс поне за няколко часа ще са на третото място с 21 пункта преди срещата на Ливърпул с Уулвърхемптън.

Домакините от своя страна остават на последната позиция с едва една точка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА