6 Декември, 2020 23:37 1 859 1

Ливърпул прегази Уулвърхемптън и се намести на върха при Тотнъм

  • ливърпул-
  • уулвърхемптън-
  • 4:0-
  • английска висша лига

Мнозина очаква ''вълците'' да дадат сериозен отпор на мърсисайдци, но това така и не се случи

Ливърпул прегази Уулвърхемптън и се намести на върха при Тотнъм - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Ливърпул разби гостуващия Уулвърхемптън с резултат 4:0 в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига. Мохамед Салах даде тон за головата фиеста в 24-ата, а в 58-ата минута Джорджиньо Вайналдум удвои с красиво изпълнение. В 67-ата минута Жоел Матип направи резултата класически, а автогол на Нелсон Семедо в 78-ата минута оформи и крайния резултат.

Шампионите изиграха прекрасен двубой и напълно заслужено стигна до успеха, след като контролираха развоя на срещата през всичките 90 минути. "Вълците" не се противопоставиха така, както много хора очакваха, като допуснаха много грешки и продължиха с колебливите си игри в последно време. С тази победа възпитаниците на Юрген Клоп се изравниха с лидера Тотнъм, като и двата тима имат по 24 точки, с две повече от Челси. Уулвс остават 10-и със 17 пункта.

Гостите бяха по-опасният отбор в първите 20-ина минути, като в 17-ата Келъхър реагира много добре и успя да избие с една ръка техничен удар на Поденсе от границата на наказателното поле.

В 24-ата капитанът на Уулвс Конър Коуди, който е бивш играч на мърсисайдци, сгреши фатално, след като не успя да овладее топката след едно дълбоко центриране на Хендерсън. Салах се възползва максимално и стреля в ъгъла за 1:0

След гола Ливърпул контролираше играта, но нямаше кой знае какви положения за второ попадение. Малко преди почивката Крейг Поусън отсъди дузпа в полза на гостите заради предполагаемо нарушение на Садио Мане срещу Коуди. Сенегалецът опита да изчисти топката със задна ножица, но Коуди го изпревари и се строполи на земята. Домакините с основание реагираха бурно на това решение. ВАР се намеси и призова реферът да изгледа повторение, на което се видя, че няма никакъв контакт между нападателя на Ливърпул и бранителя на "вълците", така че правилно дузпата бе отменена.

В началото на втората част Мане пропусна две добри ситуации. В 58-ата минута отново Конър Коуди бе в центъра на събитията, след като се озова на стрелкова позиция на метри от вратата, но не овладя добре и в решаващия момент топката му бе изчистена. След това Ливърпул организира страхотна контраатака. Хендерсън намери с дълго подаване напред Вайналдум, който задържа и с много техничен удар от границата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл за 2:0.

В 67-ата Жоел Матип сложи точка на спора, след като отблизо засече с глава центриране на Салах, дошло след разиграване след късо изпълнен корнер.

Малко след това в игра за домакините се появи Александър-Арнолд, който замени Неко Уилямс. В 73-тата минута влезе и Жота, заменил Роберто Фирмино.

В 78-ата минута именно Александър-Арнолд центрира отлично отдясно. Мане не успя много добре да засече на далечната греда, но след рикошет Семедо прати топката във вратата си за крайното 4:0.

В следващия кръг "червените" гостуват на Фулъм, докато за Уулвърхемптън предстои домакинство на Астън Вила.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе

    0 0 Отговор
    Първенството щеше да бъде много по-хубаво, ако Ливърпул ги нямаше.